Társoldalunk:

Korábbi világsztár lesz a bolgár kapitány

2019.05.14. 16:19

Az 53 éves szakember 2021 novemberéig, azaz a 2022-es, katari világbajnokság selejtezősorozatának végéig írt alá.
Korszakának egyik legjobb játékosa volt. Hisz a bolgár futballban és a nemzeti együttesben- mondta a kinevezett trénerről a bolgár szövetség elnöke, Boriszlav Mihajlov, aki Balakovhoz hasonlóan tagja volt az 1994-es, egyesült államokbeli világbajnokságon negyedik helyen végzett válogatottnak. Bulgária 2004 óta nem jutott ki nagy nemzetközi tornára.

Balakov játékosként a Stuttgart legendája voltForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/ Christopher Neu

Az új szakember Petar Hubcsevtől veszi át az irányítást, aki azt követően távozott posztjáról, hogy a bolgárok két döntetlennel kezdték az Európa-bajnoki selejtezősorozatot Montenegró és Koszovó ellen.
"A válogatott szövetségi kapitányának lenni kiváltság és megtiszteltetés. Hamar meghoztam a döntést" - mondta Balakov, aki június 7-én, Csehország ellen debütál a kispadon.
A Sporting Lisboa és a VfB Stuttgart korábbi klasszis játékosa 92-szer öltötte magára a címeres mezt. Edzőként dolgozott a svájci Grasshoppers és St. Gallen, a horvát Hajduk Split, a német Kaiserslautern csapatánál, Bulgáriában pedig irányította a Csernomorec Burgasz, a Liteksz Lovecs és az Etar Veliko Tarnovo együttesét.