Társoldalunk:

UEFA-botrány: nem lehet közvetíteni a sorsdöntő magyar meccset

2019.05.14. 19:26

Az UEFA és a rendező Ír Labdarúgó Szövetség egészen botrányos és példátlan módon olyan stadionba tette a Magyarország-Belgium U17-es Eb-mérkőzést, amely alkalmatlan a televíziós közvetítésre. Az Origo információi szerint ezért nem lesz látható csütörtökön a vb-részvételért zajló összecsapás.

Az 5. helyért zajló mérkőzésnek óriási a tétje, mert a győztes utazhat 2019 őszén a Brazíliában megrendezendő U17-es világbajnokságra.

Információink szerint a jogtulajdonos MTVA mindenképpen szerette volna műsorra tűzni a csütörtökön 13 órakor kezdődő összecsapást, de a stadion alkalmatlan a tévéközvetítésre. Ezért - a jelenlegi állás szerint - nem lesz látható a mérkőzés Magyarországon.

Az írországi U17-es Európa-bajnokságon nem ez az első eset, hogy nem lehet látni a magyar együttes meccsét. Preisinger Sándor együttesének második összecsapását, az Izland elleni 2-1-re megnyert mérkőzést sem lehetett közvetíteni Dublinból. Mindez felveti az UEFA és a rendező ír szövetség felelősségét is, de ezzel Magyarországon aligha lehet mit kezdeni. 

A dublini Tolka Park stadionban eddig három U17-es Eb-meccset rendeztek, de azokról sem lehetett közvetíteni.