Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóértesülések szerint a Real Madridnál kegyvesztett Gareth Bale visszatérhet korábbi csapatához, a BL-döntős Tottenhamhez, amely 10 millió eurót szánna a walesi szélső kölcsönvételére.

A madridi csapatnál a nyári átigazolási időszakban nagytakarítás várható. A Chelsea sztárja, Eden Hazard minden bizonnyal a Real Madridban folytatja, de rajta kívül is lesznek neves érkezők. Ehhez viszont helyet kell csinálni a keretben, és meg kell szabadulni a fölösleges játékosoktól. A Costa Rica-i kapussal, Keylor Navasszal állítólag már közölték, hogy kereshet magának új csapatot, és ugyanerre a sorsra jutott Gareth Bale is, akivel Zinédine Zidane nem számol a jövőben – hiába szerzett győztes gólt két BL-döntőben is (2014-ben az Atlético Madrid ellen, 2018-ban a Liverpool ellen).

Gareth Bale minden idők legnagyobb BL-döntős gólját szerezte Forrás: Anadolu Agency/Vladimir Shtanko

A walesi játékost a Real Madrid 2013 nyarán 101 millió euróért vásárolta meg a Tottenhamtől, ezzel ő lett a klub történetének legdrágább játékosa. Bale hat év alatt négy Bajnokok Ligáját nyert a csapattal, és Florentino Pérez elnök személyes kedvence. Azonban az idei szezonja pocsékra sikeredett, ezért Zidane meg akar tőle szabadulni.

Komoly ajánlat viszont még nem érkezett a 29 éves sérülékeny focistáért, ezért Zidane megmondta neki, hogy maradhat, ha hajlandó balhátvédként játszani.

A walesi játékos a Southamptonban és a Tottenhamben is évekig ezen a poszton futballozott, utolsó két észak-londoni idényében vált támadóvá.

Bale-t egyelőre egyik csapat sem szeretné kivásárolni a szerződéséből, így a Real Madrid hajlandó lenne kölcsönadni a játékost, aki iránt korábbi klubja érdeklődik.

Gareth Bale a Premier League legjobb szélsője volt Forrás: AFP/Ian Kington

A Marca szerint a Spurs 10 millió euróért kölcsönvenné Bale-t, azonban a 350 ezer fontos fizetését nem tudja finanszírozni. Florentino Pérez viszont belemenne abba, hogy az angolok csupán 250 ezer fontot fizessenek hetente, a maradékot a Real Madrid állná.

Annak ellenére, hogy Zidane nem tervez a walesi játékossal, ő maradni szeretne, és kitöltené a szerződését, ami 2022 nyaráig érvényes.