Vágólapra másolva!
Arjen Robben, a Bayern München legendája decemberben bejelentette, hogy az idény végén távozik. A holland szélső az Eintracht Frankfurt elleni sorsdöntő mérkőzés előtt elmondta, egyelőre nem tudja hol folytatja a pályafutását, az is elképzelhető, hogy visszavonul.

A 35 éves Robben 307 mérkőzést játszott a müncheni csapatban, amellyel többek között hét bajnoki címet nyert. Eredményes játékát jelzi 143 gólja, köztük az, amelyikkel a Bayern München 2013-ban - a döntőben a Borussia Dortmundot legyőzve - megnyerte a Bajnokok Ligáját.

„Kicsit kések még a jövőmmel kapcsolatos döntéssel, mivel sérült voltam, és először vissza akartam térni a pályára. Nem könnyű döntést hozni.

– mondta Robben, aki az is elárulta, hogy ha a jövőben a Bayern München ellen lépne pályára, és gólt szerezne, akkor megünnepelné a gólját volt csapata ellen.

Arjen Robben az utolsó bajnoki mérkőzésére készül a Bayern Münchenben Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

A Bundesliga utolsó fordulójában az első helyen álló Bayern München az Eintracht Frankfurtot fogadja. Ha megnyeri a meccset, a Mönchengladbach–Dortmund találkozó eredményétől függetlenül megszerzi fennállása 29. bajnoki címét.

„Libabőrös leszek, ha arra gondolok, hogy hetvenezer ember előtt otthon ünnepelhetnénk a bajnoki címet.

– tette hozzá Robben, aki májusban a Hannover és a Lipcse elleni meccseken már csereként pályára lépett néhány perce. Minden bizonnyal a szombati találkozót is a kispadon kezdi majd.