Letartóztattak külföldön egy magyar focistát

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Februárban még a Vidi elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntőben parádézott I. Alex (23), az NB III-as Taksony SE labdarúgócsapatának kapusa, az élete azóta viszont igencsak negatív fordulatot vett: letartóztatták. A Foci a köbön című blog arról számolt be, hogy a korábban a Pénzügyőrben, Pécsett, Kisvárdán, Szekszárdon és Kozármislenyben is játszó futballistát embercsempészet gyanúja miatt vették őrizetbe a hatóságok.

A portál szerint Angliában fogták el, de Hollandiában került rács mögé, s a hírek szerint 60 napig előzetes letartóztatásban lesz. Ám a Blikk egy, a focistához közel álló személytől úgy értesült, hogy a sportolót nem gyanúsítják embercsempészettel, az irataival voltak gondok, emiatt fogták el a rendőrök, egy, legfeljebb két hónapon belül kiengedik őt. Csapattársai és a klub alkalmazottai mindenesetre döbbenten állnak az eset előtt, nem értik, hogyan keveredhetett bajba a futballista.

„Mint derült égből a villámcsapás, úgy érkezett hozzánk a hír. Alex legutóbb két hete, a Szekszárd elleni mérkőzésünk előtt edzett a csapattal. Ahogy a meccsek jegyzőkönyvei is mutatják, azóta nem lépett pályára” – mondta a napilapnak Szabados Tamás (34), a Taksony SE vezetőedzője. „Egyáltalán nem volt előjele a történetnek, nem is tudok semmilyen konkrétumot a körülményekről.

A taksonyi klub egyelőre kitart a focistája mellett, bízik az ártatlanságában. „Kiváló képességű, nagyon tehetséges játékos, éppen ezért nem szeretnénk lemondani róla. Ugyanakkor a bizonytalanság nem jó, nem tudjuk, számíthatunk-e még rá. Igyekszünk segítő kezet nyújtani neki” – tette hozzá a tréner.