Társoldalunk:

Megsérült egy haknimeccsen a Chelsea sztárja, kihagyja az El-döntőt

2019.05.16. 19:55

Ruben Loftus-Cheek, a Chelsea legjobb formájában lévő játékosa kihagyja a május 29-én sorra kerülő Európa-liga-döntőt, mivel csütörtök hajnalban bokasérülést szenvedett egy haknimeccsen, amit csapata az Egyesült Államokban játszott.

Maurizio Sarri, a Chelsea vezetőedzője már a találkozó előtt is elmondta, cseppet sem boldog, amiért csapatának részt kell vennie ezen a meccsen, hiszen nem éppen a legideálisabb 18 ezer kilométert utazni az Egyesült Államokban az év legfontosabb meccse, az Európa-liga-döntő előtt. 

Ruben Loftus-Cheek lassan kihagyhatatlan a Chelsea-bőlForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Marvin Ibo Güngör

A londoni csapat játékosai vasárnap még Premier League-meccset játszottak, kedden már Bostonban edzettek a Harvardon, csütörtök hajnalban pedig az MLS-ben szereplő New England Revolutionnal játszott jótékonysági mérkőzést. A gyűlölet-bűncselekmények ellen küzdő szervezeteknek gyűjtő gálameccset - amelyen 4 millió dollárt gyűjtöttek- az angolok 3-0-ra megnyerték, azonban az első félidőben bokasérülés miatt le kellett cserélni a csapat 23 éves középpályását, Ruben Loftus-Cheeket.

Az angol válogatott játékos - akit ketten támogattak le a pályáról - az utóbbi hónapokban a Chelsea egyik meghatározó embere lett, a legutóbbi 15 mérkőzésen 9 gólban vállalt szerepet.

A Frankfurt elleni El-elődötő párharc első mérkőzésén gólpasszt adott, a visszavágón pedig gólt szerzett.

Loftus-Cheeket csütörtökön meg is operálták, így biztosan kihagyja az Arsenal elleni El-döntőt, amit Bakuban rendeznek május 29-én. A 23 éves középpályás a Nemzetek Ligája négyes döntőjéről is lemarad a válogatottal, erre a tornára június 6. és 9. között kerül sor Portugáliában.