Nemrég amputálni akarták a lábát, most behívták a válogatottba

Horizontal
Spanish players (From L) pose with the trophy after winning the Euro 2012 football championships final match Spain vs Italy on July 1, 2012 at thePedro Rodriguez, Santi Cazorla and David Silva Olympic Stadium in Kiev. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP)
Vágólapra másolva!
Santi Cazorla, a La Ligában szereplő Villarreal irányítója meghívót kapott a spanyol válogatottba. A 34 éves játékos három és fél év szünet után térhet vissza a nemzeti csapatba, pedig az is kisebb csoda, hogy még futballozik, ugyanis korábban egy elfertőződött Achilles-ín műtét miatt majdnem amputálták a jobb lábát.

A Villarreal legendás középpályása egy malagai kitérő után hat évet húzott le az Arsenalban, mielőtt tavaly nyáron hazatért volna szeretett klubjához. A közönségkedvenc karmester bemutatása nem akármilyen volt, talán azt is mondhatnánk, hogy a legmenőbb, amit valaha láttunk.

A kétszeres Európa-bajnok játékos visszatérése remekül sikerült: négy gólja mellett kiosztott tíz gólpasszt a La Ligában, ennél többet csak Lionel Messi és a Sevilla játékosa, Pablo Sarabia tud felmutatni.

Cazorla teljesítménye azért elképesztő, mert 2016 októberében még az Arsenal játékosaként összeszedett egy Achilles-sérülést, amit nyolc műtét követett. Még bőrt is kellett átültetni a karjáról a bokájára. Miután a sebe üszkösödni kezdett, az orvosok semmi esélyt nem adtak a visszatérésére, sőt, az is szóba került, hogy amputálni kell a lábát.

Santi Cazorla az angoloknak lőtt legutóbb gólt a válogatottban Forrás: AFP/Jose Jordan

A 34 éves játékos három és fél év szünet után térhet vissza a spanyol válogatottba. Legutóbb 2015 novemberében, egy Anglia ellen 2-0-ra megnyert barátságos meccsen lépett pályára, melyen sikerült gólt lőnie.