Füttykoncerttel búcsúztatta saját közönsége a Real Madridot

fbl Horizontal
Real Madrid's players acknowledge fans at the end of the Spanish League football match between Real Madrid and Real Betis at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 19, 2019. (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem tették zsebre a Real Madrid játékosai, amit a Betis elleni utolsó hazai bajnoki mérkőzésükön, illetve azt követően kaptak a Bernabéu-stadionban helyet foglaló hazai szurkolóktól.

A Real csalódást keltő szezon végén lett harmadik a spanyol élvonalban, illetve a nyolcaddöntőben búcsúzott a Bajnokok Ligájától az Ajax elleni hazai vereséggel. A Betis legyőzésével, ha nem is tették volna meg nem történtté a szezont, talán könnyebb szívvel mentek volna nyári szünetre a drukkerek.

A Real azonban hazai pályán 2-0-ra kikapott a Real Betistől a La Liga utolsó fordulójában. A csapat több évtizedes negatív rekordokat ismételt meg, amit nem is hagyott annyiban a szakértő hazai közönség. Loren Moro és Jesé góljai után azonban elszakadt a cérna a madridi drukkereknél, rengetegen elindultak haza a 75. perc után, akik pedig a stadionban maradtak, azok a hazai játékosok minden egyes labdaérintését füttykoncerttel kísérték, írja a Marca angol nyelvű kiadása.

Az egyetlen kivétel Keylor Navas volt, a Costa Rica-i kapus hatalmas tapsviharban köszönhetett el a Real-drukkerektől, miután vélhetően utolsó mérkőzését játszotta a klub színeiben.

A klub borzasztó szezonját néhány statisztikával is érdemes alátámasztani. A Real Madrid utoljára az 1995-96-os idényben veszített el 18 mérkőzést, ezek közül 12-t a bajnokságban.

A csapatot 11 találkozón irányító, megváltóként visszahozott Zinedine Zidane, igaz, hogy egy majdnem romokban heverő csapatot vett át, de ezzel együtt is szörnyű mérleggel mehet pihenőre. Az öt győzelem mellett elkönyvelt két döntetlen és négy vereség arányaiban rosszabb teljesítmény, mint a 10, illetve 17 mérkőzés után menesztett Julen Lopetegui és Santiago Solari produkciója.

És ha ez még nem lenne elég, a klub legdrágább játékosa, Gareth Bale és Zidane között a végletekig elmérgesedett a viszony. A walesi, aki 231 meccsen 102 gólt lőtt és 64 gólpasszt adott, nyert négy BL-t, két döntőben is győztes gólt rúgott, megmakacsolta magát, és közölte, hogy csak akkor távozik, ha kifizetik neki a szezononként neki járó 17 millió eurót. És három idényről beszélünk. Ha nem, akkor marad, legfeljebb eljár golfozni.

Zidane pedig nem táplál benne hiú reményeket a jövőt illetően, mint azt a Betis elleni találkozót követően elmondta, akkor sem küldte volna pályára a walesit, ha nem hármat, hanem négyet cserélhetett volna.

És még egy utolsó, érdekes adalék. A Real Madrid az előző idényben 94 gólt szerzett a La Ligában, a most véget ért szezonban pedig 63-at. A nyáron távozó Cristiano Ronaldo a 2017-18-as idényben 26 gólt szerzett és 5 gólpasszt osztott ki, ami éppen 31 gólt hozott a konyhára. Ennyit számított a portugál a klasszis a pályán.