Társoldalunk:

Történelmi sikerhez illő, hatalmas bulit rendezett a Ferencváros

2019.05.20. 17:15

Hatalmas ünneplést csaptak a Fradi-játékosok a Budapest Parkban. A zöld-fehér klub rendhagyó bajnokavatást rendezett, nem a stadionban, hanem egy hatalmas bulival, a szurkolókkal közösen ünnepelték meg a focicsapat 30. bajnoki címét. A színpadon közösen ünnepeltek a csapat korábbi legendái és a történelmi, harmadik csillagot megszerző játékosok, majd a szurkolók is közelebb kerülhettek a kedvenceikhez.

A Fradi vasárnap késő délután még Felcsúton, a Puskás Akadémia otthonában lépett pályára, majd az 1-1-es döntetlen után a csapat busza elindult a IX. kerület felé. 

A Budapest Parkban már délután négytől gyülekeztek a szurkolók, óriáskivetítőn nézhették a csapat utolsó bajnokiját, folyamatosan érkeztek a klub korábbi játékosai, és a tömeg is egyre nagyobb lett. A hangulatra eddig sem lehetett panasz, erről DJ Dominique, azaz Várkonyi Attila gondoskodott. Mire ifjabb Albert Flóriánt a színpadra szólította Kovács Kokó István, már tízezren voltak a Parkban.

A szurkolók már óriáskivetítőn nézhették, amint a csapat busza megérkezett a Groupama Arénához, ahol Böde Dániel egy Fradi-sálat kötött az Albert Flórián-szobor nyakába. A Fradi aranylabdás játékosának fia, a Fradival szintén bajnok ifjabb Albert Flórián nem is bírta könnyek nélkül, megható pillanat volt.

Ifjabb Albert Flórián is köszöntötte a szurkolókatForrás: Csudai Sándor - Origo

A bajnokcsapat busza kilenc óra előtt érkezett meg, előtte 50 korábbi Fradi-bajnok érkezett a színpadra, ők fogadták a 2019-es hősöket. A megjelentek között volt többek között Rákosi Gyula, Szűcs Lajos, Ebedli Zoltán, Keller József, Telek András, Dragóner Attila is, de a régiek közül egyértelműen Lipcsei Pétert fogadta a legnagyobb üdvrivalgás.

Hatalmas tömeg várta a Fradi játékosait – a képre kattintva galéria nyílikForrás: Csudai Sándor - Origo

A játékosokat Kovács István, azaz Kokó, olimpiai és világbajnok, profi világbajnok korábbi ökölvívó, valamint Szasza szólította egyesével a színpadra.

Videón az érmek átadása, majd Böde Dániel emeli a magasba a trófeát:

Az emelvényen Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, valamint Bánki Erik, az MLSZ elnökségének tagja osztotta ki az aranyérmeket a játékosoknak és a szakmai stáb tagjainak.

A bajnoki aranyérmekForrás: Csudai Sándor - Origo

Minden bajnok hatalmas tapsot kapott, de külön ki kell emelni a játékosok közül Leandrót, Varga Rolandot, a gólkirályi címet holtversenyben az Üllői útra szállító Davide Lanzafamét és Böde Dánielt, valamint a stábtagok közül Gera Zoltán másodedzőt és Lipcsei Gábor gyúrót, ők külön kategóriát képviselnek a Fradi-szurkolók szívében.

Davide Lanzafame, az NB I társgólkirályaForrás: Csudai Sándor - Origo

21 óra 16 perckor Böde Dániel a Queen We Are the Champions című örökzöld slágerével kísérve a magasba lendítette a bajnoki trófeát.

Böde Dániel és Szergej Rebrov a bajnoki serleggelForrás: Csudai Sándor - Origo

Szergej Rebrov a színpadon köszönte meg a szurkolóknak a buzdítást és a csapat egész éves, kemény munkáját, és nem felejtette el megemlíteni Thomas Dollt sem, akivel a Fradi még ezt az idényt kezdte.

Viszlát, Böde Dániel?

A csapatkapitány, miután magasba emelte a bajnoki serleget, magához ragadta a mikrofont. A szurkolók kedvence a könnyeivel küszködött, ezért sem, és a szurkolók szűnni nem akaró tapsa miatt sem tudott megszólalni.

Böde később azt mondta, írt egy kis beszédet, de Leandro összetépte azt, Leo szerint ugyanis Böde igazi szívember, neki nem kellenek előre megírt beszédek, mert úgyis azt kell mondania, ami a szívéből jön.

A szurkolók nagyon féltek, mit fog majd mondani, zúgott folyamatosan a „Dani, maradj!” rigmus, de a színpadon erről nem ejtett szót a csatár, annyit mondott, hogy ma este biztosan maradok.

Az M4 Sportnak is nyilatkozott később Böde, aki múlt időben beszélt a Fradinál töltött hét évéről, azt mondta, ha az eszére hallgat, akkor eligazol, de egyelőre hivatalos információ nincs a klubváltásával kapcsolatban.

Az biztos, hogy a szurkolók közül mindenki akart még egy kis darabot a klubikonból: egy közös fotót, egy aláírást, vagy csak egy mondatot. Mindenki őt akarta látni, meggyőzni arról, hogy maradjon.

Főtábla, de nem az Európa-ligában

Az ünnepség után a bajnokcsapat a Budapest Park VIP-teraszára vonult, miközben az ég leszakadt, de nemcsak az eső, hanem a pezsgő is áztatta a szurkolókat, akiket egyik sem zavart különösebben. A játékosok folyamatosan járkáltak le a szurkolók közé, fényképezkedtek velük, aláírásokat osztogattak, de volt olyan is, aki beállt táncolni a tömegbe, de a hajnali órákban többen már a színpadon ropták.

Locsolják a pezsgőt az ünneplő Fradi-játékosokForrás: Csudai Sándor - Origo

„Nagyon boldog vagyok, örülök, hogy a szurkolók végre megkaphatták azt, amire vágytak, a történelmi, 30. bajnok címet. Nagyon büszke vagyok, hogy részese lehettem ennek a sikernek, és annak is örülök, hogy a szurkolóink között ünnepelhetjük ezt a sikert. Most lesz egy kis szüntetünk, hazautazom, kicsit pihenni, de közben természetesen figyelem a napi dolgokat, az esetleges új igazolásokat, június 5-én pedig indulunk az első nyári edzőtáborba” – mondta Szergej Rebrov, aki távozása előtt még megölelgette Böde Dánielt.

Lovrencsics Gergővel is beszélgettünk, aki tevékeny részt vállalt a Fradi bajnoki címének megszerzéséből, de már az ünneplés közben is beszélt a jövőről.

„Nagyon jól érzem magam, jó bulit szerveztek nekünk, a csapat és a szurkolók is megadták a módját. Meg kell ünnepelni ezt a történelmi sikert. Nagyon örülök, hogy kivehettem ebből a részem, most pedig ki kell élvezni a helyzetet, utána pedig ki kell pihennünk magunkat, mert komoly céljaink vannak. Még mindig nehéz szavakba önteni, amit érzek, mert az ország legnagyobb klubjával sikerült bajnoki címet szerezni. Nem álmodtam ilyenről, soha nem gondoltam volna, hogy valaha eljutok idáig, hogy történelmet írhatunk a Ferencvárossal. Nagyon boldog vagyok, és szeretném meghálálni a bizalmat, amit kaptam. Lengyelországban, amikor a Poznannal lettünk bajnokok, akkor sem a stadionban ünnepeltünk. Akkor a város főterére vittek ki minket, ahol 100 ezer ember volt, de ez a mai is nagyon hangulatos, sokan jöttek, jó a körítés” – mondta Lovrencsics Gergő, aki hamarosan a válogatottal is bizonyíthat.

Együtt a csapat, a kupa és a szurkolókForrás: Csudai Sándor - Origo

„A fejem már jól van a sérülésemet követően, már nem kell a védősapkát hordanom, készülök a válogatott meccsekre. Most van egy hét pihenőm, a válogatottal május 27-én kezdődik az összetartás. Készülünk az azeriek és a walesiek ellen. Utána lesz még egy hét pihenőm, majd a második edzőtáborban csatlakozom a Fradihoz, szeretnénk helytállni a Bajnokok Ligájában is. A gyerekek mellett is aktívan fogok pihenni, szerintem elég lehet ez a két hét szünet, fel lehet töltődni” – tette hozzá a válogatott játékos.

Szintén első magyar bajnoki címét szerezte az NB I-ben Sigér Dávid, aki első évében lett rögtön aranyérmes a Fradival.

„Soha rosszabbat!” – kezdte a középpályás. – Most úgy érzem, hogy ez lesz a legérdekesebb, legérzelemdúsabb évem a pályafutásomban. Olyan sikereket értem el, mint korábban soha, először járhatok ilyen magasságokban. Ez eddig a legnagyszerűbb évem, de remélem, nem az utolsó. Nagyon jól sikerült ez a rendezvény, így még közelebb lehettünk a szurkolókhoz, maximum jövőre, ha az utolsó meccs otthon lesz, akkor majd a stadionban ünnepelünk. A szezont sajnos sérüléssel fejeztem be, a következő két hétre kaptam egyéni edzéstervet, folyamatosan edzésben leszek. A céljaimról nem mindig szeretek beszélni, sokan azt mondanák, őrültségeket beszélek, de akkor is azt mondták volna, ha egy-két éve azt mondom, hogy a Fradival bajnoki címet fogok ünnepelni. Most azt mondom, hogy főtáblára akarok jutni, és nem az Európa-ligában.

A Ferencváros tehát egy hatalmas bulival zárta le a szezont. A Fradi Fieszta sokáig emlékezetes marad a játékosoknak és a szurkolóknak is. A focisták rövid pihenő után június 5-én kezdik meg a felkészülést a Bajnokok Ligája selejtezőjére és a bajnoki idényre, a ferencvárosi játékosok két ausztriai edzőtáborral hangolódnak majd a nagy feladatokra. Hamarosan meglátjuk, beválik-e a Sigér Dávid jóslata.