Vágólapra másolva!
Steve Clarke-ot nevezték ki a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

Az 55 éves szakvezető a Kilmarnock kispadját hagyja el a nemzeti csapat kedvéért, amelyet szerződése szerint három évig, a 2022-es katari világbajnokság végéig irányíthat - jelentette be hétfőn a skót szövetség (SFA).
Elődjét, Alex McLeisht egy hónapja menesztették, miután a csapat gyengén rajtolt a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében. A skótok kezdésként 3-0-ra kikaptak Kazahsztánban, majd csupán 2-0-ra tudták megverni San Marinót, amely a világ legalacsonyabban jegyzett válogatottja. McLeish tavaly februárban vette át a gárda irányítását, a 12 meccséből hét vereséggel végződött.

Clarke a Kilmarnock kispadját hagyja el a nemzeti csapat kedvéért Forrás: Sns Group Rob Casey

Clarke-ot az idény legjobb vezetőedzőjének választották a skót élvonalban, miután harmadik helyig vezette a Kilmarnockot a pontvadászatban, ezzel a klub legjobb szereplését produkálta az 1966-os bronzérem óta.
"Határozottan úgy vélem, hogy a válogatott tehetséges játékosok csoportja, amely sikereket érhet el nemzetközi színtéren" - fogalmazott Clarke. Kiemelte: a skót válogatott hosszú ideje vár a vb-részvételre - legutóbb 1998-ban, Franciaországban szerepelhetett a tornán -, s példaként hozta a női nemzeti csapatot, amely júniusban újoncként mutatkozik be a franciaországi vb-n.