Lejátszotta utolsó profi meccsét Xavi

Al Sadd v Al Ahli - The Qatar Stars League PLAYER Sports Team sport person SPORT MAN athletic game Al Sadd Al Ahli Doha Jassim Bin Hamad Stadium Qatar GOAL Simon Holmes NurPhoto Baghdad Bounedjah Xavi
Xavi congratulates Baghdad Bounedjah, on his second goal in Al Sadd 7-2 Al Ahli on 4, April 2019 at the Jassim Bin Hamad Stadium, Doha, Qatar. (Photo by Simon Holmes/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A katalán legenda utolsó meccsén lépett pályára profiként, csapata az al-Sadd 2-0-ra kikapott az iráni Persepolistól.

A Barcelonával és a spanyol válogatottal mindent megnyerő Xavi Hernández utolsó meccsén lépett pályára. 2-0-ra kikapott a csapata az ázsiai Bajnokok Ligájában, de így is megnyerte a csoportját.

Xavi egyébként nem a szép búcsúk mestere, Barcelonából egy 2-2-es meccsel, a spanyol válogatottól a hollandok elleni 1-5-tel búcsúzott el.

Xavi egyébként még biztosan nem tér vissza Barcelonába, minden bizonnyal az al-Sadd edzőjeként folytatja.

A barcelonai focista, akit még a Real-szurkolók sem utáltak

Mindegy, hogy divatszurkolóról vagy megszállott Barca-drukkerről van szó, valójában az sem számít, hogy mennyire ismeri valaki a focit, Messi neve mégis mindenki számára egyet jelent az FC Barcelonával. Van azonban, pontosabban volt valaki a klubnál, aki a középpályán szerényen megbújva, tökéletes és pontos passzaival maga lett a Barca.

"Egy napon biztos visszatérek Barcelonába, de előbb meg kell tanulnom vezetni, mielőtt egy Ferrari volánja mögé ülök" - mondta Xavi korábban. A Barcelona legendája a következő pár napban Madridban lesz, hogy befejezze edzői tanulmányait, és megszerezze az UEFA szükséges képesítését.