Vágólapra másolva!
Davide Lanzafame, a Ferencváros olasz támadója a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott esetleges magyar válogatottságáról, de a szabályok egyértelműek, az olasz csatárnak nincs esélye arra, hogy Marco Rossi magyar válogatottjában szerepeljen.

Davide Lanzafame az olasz A-válogatottban soha nem szerepelt, de 2008-ban az olasz U21-es válogatottban pályára lépett egy Olaszország-Görögország utánpótlás Eb-selejtezőn, vagyis tétmérkőzésen.

A FIFA szabályzata azt mondja ki, ha valaki egyszer „nemzetközi mérkőzésen hivatalos versenyen" pályára lép egy adott ország színeiben, akkor élete során más ország válogatottjában nem játszhat.

Davide Lanzafame jól érzi magát Magyarországon Fotó: Mudra László - Origo

Mivel Lanzafaménak semmilyen kötődése nincs hazánkhoz (nem volt magyar állampolgársága, amikor az olasz U21-es válogatottban szerepelt, felmenői között pedig egyetlen magyart sem találunk), az ő válogatottbeli szereplésének még honosítás esetén is befellegzett.

Ha a fentiek nem vonatkoznának rá, akkor is öt év, megszakítások nélküli magyarországi karrier után lehetne honosítani és beválogatni a csatárt, de erre is csak két év múlva lenne lehetőség, amikor Davide Lanzafame már 34 éves lenne.