Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona háromgólos előnyből várhatta a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóját, de 4-0-ra kikapott az Anfielden, így kiesett a legrangosabb európai kupasorozatból. A katalán csapat legnagyobb sztárja, az ötszörös aranylabdás Lionel Messi először szólalt meg a liverpooli kudarc óta, és megvédte a csapat edzőjét, a sokat kritizált Ernesto Valverdét.

A szombat esti Valencia elleni Király-kupa-döntő előtt a Barca csapatkapitánya, Lionel Messi nyilatkozott a sajtónak. Az ötszörös aranylabdás támadó legutóbb 2015 májusában vett rész sajtótájékoztatón, amikor csapata 3-0-ra legyőzte a Pep Guardiola vezette Bayern Münchent a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

„Óriási pofont kaptunk az Anfielden. Nemcsak engem, hanem az egész öltözőt mélyen érintette.

– utalt Messi a Getafe ellen 2-0-ra megnyert bajnoki mérkőzésre, amikor a 99 ezres Camp Nou Stadionban alig 57 ezer szurkoló volt csak kíváncsi.

Lionel Messi kiállt a Barca edzője mellett Forrás: AFP/Josep Lago

Messit ezt követően Ernesto Valverdéről kérdezték. A szurkolók nagy része szerint a Barca edzőjének a liverpooli kudarc után azonnal le kellett volna mondania. Bár sokan már tavaly is a fejét követelték, amikor a Barca háromgólos előnyről várhatta az AS Roma elleni negyeddöntő visszavágóját, mégis képes volt kiesni.

„Nem sokat hallottam a Valverdét érő kritikákból, de nem ő a felelős a kiesésünkért.

Meggyőződésem, hogy lenyűgöző munkát végez, amióta átvette a csapat irányítását” – folytatta a 31 éves támadó, aki 36 találattal gólkirály lett a La Liga idei szezonjában.

Messi a spanyol gólkirályi cím mellett pályafutása során hatodszor nyert Aranycipőt, de egyáltalán nem foglalkozik az egyéni díjakkal.

„Egyáltalán nem gondolok rá. Csak a Liverpoolban történtek járnak a fejemben. Nem gondolok a saját érdekeimre, szombaton szeretnék a csapattal újabb trófeát nyerni”

– mondta az ötszörös aranylabdás támadó, akit a világbajnok Antoine Griezmann esetleges leigazolásáról is kérdeztek, de nem kívánta kommentálni a pletykákat.

Az FC Barcelona szombat este kilenctől a Valencia ellen játssza a spanyol Király-kupa-döntőt a sevillai Benito Villamarín Stadionban.