Fontos ember követte Kompanyt a Manchester Citytől az Anderlechthez

Horizontal
Manchester City's Belgian captain Vincent Kompany (C) celebrates victory with teammates after the English FA Cup final football match between Manchester City and Watford at Wembley Stadium in London, on May 18, 2019. - Manchester City beat Watford 6-0 at Wembley to claim the FA Cup. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Simon Daviest, az angol bajnok, FA Kupa- és Ligakupa-győztes Manchester City eddigi másodedzőjét nevezték ki az Anderlecht labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

A belga klub szombaton jelentette be, hogy a 45 éves walesi szakemberrel 2022-ig szóló szerződést írtak alá.

Múlt vasárnap a City csapatkapitánya, a belga Vincent Kompany jelentette be, hogy távozik Manchesterből és visszatér nevelőegyesületéhez, az Anderlechthez, amelynek játékos-edzője lesz. A 33 éves védő négyszer szerzett angol bajnoki címet a Cityvel, az FA Kupát és a szuperkupát két-két alkalommal, a Ligakupát pedig négyszer nyerte meg, s ebben az időszakban majdnem végig együtt dolgozott Daviesszel, aki kilenc évet töltött el a Manchester Citynél.

Davies Fred Ruttent követi az Anderlecht kispadján. Az 56 éves holland szakvezető április közepén, bő három hónappal a kinevezése után távozott, miután ő és a klub közös megegyezéssel határozott az együttműködés azonnali megszüntetéséről.

Az Anderlecht a hatcsapatos felsőházi rájátszásban hatodikként zárt, így a következő idényben egyik európai kupasorozatban sem szerepelhet, erre pedig 55 éve nem volt példa.