Társoldalunk:

A Bayern könnyedén verte Gulácsiékat a Német Kupa döntőjében

2019.05.25. 22:04

Szombaton este Berlinben csapott össze a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig a Bayern Münchennel a Német Kupa-döntőjében. Manuel Neuer bravúrjainak, és Robert Lewandowski duplájának köszönhetően a bajorok 3-0-ra nyertek, így a bajnokság után újabb trófeát nyertek.

A magyar válogatott két alapembere természetesen ott volt a lipcseiek kezdőjében, a Bayern szezon végén távozó két ikonja, Arjen Robben és Franc Ribery viszont csak a kispadon kapott helyet Niko Kovactól.

A meccs első helyzete, sőt ziccere a Leipzig előtt adódott, egy szöglet után Poulsen fejelt kapura,

Neuer azonban elképesztő bravúrral a felső lécre ütötte a próbálkozást. objektum

A folytatásban magukra találtak a müncheniek, és bár komoly helyzetet csak a 29. percben tudtak először kialakítani, abból a vezetést is megszerezték: Alaba baloldali beadását az ellentétesen mozgó Gulácsi mellett Lewandowski fejelte védhetetlenül a kapuba.

A gól megfogta Ralf Rangnick csapatát, a Bayern pedig a félidő végén akár a mérkőzést is eldönthette volna. Előbb a 40. percben Hummels ugratta ki Comant, aki már Gulácsit is kicselezte, a visszaérő Konaté azonban a gólvonalról szögletre tisztázott. A 45. percben a német védő saját maga duplázhatta volna meg a bajorok előnyét, Gulácsi azonban nagyot védett a közeli lövése után.

A második félidő elején viszont mindent megtett a Leipzig az egyenlítésért, Neuer eszén azonban sem Werner, sem Forsberg nem tudott túljárni, a kihagyott ziccerek pedig szokás szerint megbosszulták magukat: a 78. percben Koman remek megmozdulással hozta helyzetbe magát, és védhetetlenül bombázott a magyar kapus hálójába.

A kegyelemdöfést Lewandowski adta meg, aki a 85. percben lerázta magáról a védőjét, és Gulácsi fölött a kapuba emelt.

A Bayern 3-0-ra nyert, így a bajnoki salátástál után a kupát is megnyerték, történetük során 19. alkalommal.