Löw Zsolt: A sajtó a PSG stábját sem kíméli

fbl Horizontal
Lőw Zsolt a Paris Saint-Germain másodedzője és Thomas Tuchel vezetőedző
Vágólapra másolva!
A PSG vezetősége 2021-ig meghosszabbította Lőw Zsolt szerződését. A párizsiak másodedzője a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy élvezi a bizalmat, ugyanakkor elismerte, hogy van benne hiányérzet az előző szezonnal kapcsolatban.

Egy évvel meghosszabbította Thomas Tuchel vezetőedző 2020 nyarán lejáró szerződését a francia bajnok Paris Saint-Germain vezetősége. A német szakvezető tavaly nyáron vette át a párizsi sztárcsapat irányítását, és most a teljes szakmai stáb, így vele együtt Lőw Zsolt másodedző is 2021 júniusáig írt alá. A párizsi együttes megnyerte a francia bajnokságot és a Szuperkupát, de a Bajnokok Ligájában és a Francia Kupában nem tudtak az élen végezni.

„Nyilvánvaló, hogy nem értük el valamennyi célunkat, de a vezetőség, a játékosok és a szurkolók bizalma töretlen az edzői stábunk iránt – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Lőw Zsolt.

Lőw Zsolt a Paris Saint-Germain másodedzője és Thomas Tuchel vezetőedző is új szerződést kapott Forrás: AFP/Franck Fife

A PSG-hez tavaly nyáron csatlakozó Löw elmondta, hogy egy sztárcsapatnál nem csak a játékosokat, hanem a szakmai stábot sem kíméli a sajtó.

– folytatta a PSG 40 éves másodedzője. – Tudom, a média világát a színes sztorik teszik érdekessé, és a gyorsaság mindennél fontosabb, de elkeserít ez a tendencia. Nehéz ezzel nap mint nap szembesülni, hiszen én hiába vagyok tisztában a történet forrásával, többször tapasztaltam ferdítést.

Példának említhetném Daniel Alves Franciaországban adott interjúját, amelyet azzal indított, hogy a PSG milyen jól erősített az edzői stábbal tavaly nyáron. Ebből azonban semmi sem jelent meg, helyette az lett kiemelve, hogy rutinos játékosként szeretne beleszólni az átigazolási ügyekbe..."

A hosszabbítás után pihenni fog a magyar szakember.

„Jó lesz végre a családommal tölteni a szabadságot. A játékosoknak is a pihenést javasolnám, de néhányuknak hamarosan válogatottbeli kötelezettsége van. Reméljük, jó élményekkel gazdagodnak, és valamennyien feltöltődve érkeznek vissza a felkészülésre, amelyet már én is nagyon várok."