Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd hétfőn jelentette be, hogy távozik a vezetőedzői posztról Supka Attila, kedden pedig már be is mutatták a Honvéd új edzőjét, az olasz Giuseppe Sanninót.

A 62 éves Sannino játékosként alacsonyabb osztályú gárdákban futballozott, majd trénerként pályafutása során 68 mérkőzésen ült a kispadon az olasz élvonalban.

Hazájában irányította többek között a Siena, a Palermo, a Chievo, a Catania, a Carpi, a Salernitana, a Triestina együttesét, külföldön is dolgozott, az angol Watfordnál és a görög Levadiakosznál.

Giuseppe Sannino a Siena mestereként Forrás: AFP/Carlo Hermann

Idén februárban az olasz harmadosztályú Novara edzője lett. A Novara 9. lett a Serie C alapszakaszában, a feljutásért folytatott rájátszás második körében az Arezzo búcsúztatta.

A kispestiek a negyedik helyen zártak az OTP Bank Ligában, és a döntőben maradtak alul a Magyar Kupában, így a következő idényben indulhatnak az Európa-liga selejtezőjében, ennek ellenére az eddigi edző, Supka Attila és a csapat útjai elváltak hétfőn.

A Honvéd történetében Sannino lesz az ötödik olasz szakember. Legutóbb Marco Rossi bajnoki címre vezette a gárdát 2017-ben.