Pornónézéssel készült kupameccsére az egyik legjobb magyar focicsapat

1984. november 28. Videoton-Partizán Beograd
Székesfehérvár, 1984. november 28. A játékosok kivonulnak a pályára a Videoton-Partizan Beograd UEFA-kupa labdarúgó-mérkőzésen: a Videoton csapatában (j) elöl Csongrádi Ferenc, mögötte Disztl Péter, majd Disztl László, elöl (k) a mérkőzésvezető: az NDK-beli Siegfried Kirschen. A mérkőzés végeredménye 5:0. MTI Fotó: Németh Ferenc
Vágólapra másolva!
Disztl Péter meghökkentő kulisszatitkot árult el a DIGI Sport híradójának a Videoton 35 évvel ezelőtti UEFA-kupa-meneteléséről.

„Kovács Feri bácsi kicseréltette a kazettákat, futball helyett berakott egy pornókazettát, és 5-0-ra nyertünk a Partizan ellen" – nevetett fel a legendás kapus, amikor a legpikánsabb vidis emlékéről kérdezte őt a Sport24. Ebben a szezonban is szurkolhattunk az EL-selejtezőben a fehérvári csapatnak, amely a szerdai, Arsenal elleni döntőben érdekelt Chelsea ellen pontot tudott szerezni a csoportkörben. „Külön öröm számunkra, hogy a mi csoportunkból került ki az egyik nemzetközi kupadöntős, reméljük, sikerül is nyerniük, mi pedig elmondhatjuk, hogy sikerült ellenük is játszani" – emlékezett vissza a 2-2-re végződött, tavaly decemberi hazai találkozóra Kovács István, a MOL Vidi FC középpályása.

A Budapest Honvéd játékosa, David N'Gog korábban a Liverpool csapatát erősítette, így mindkét együttest testközelből ismeri. „Az Arsenal egy olyan csapat, amely mindig fejleszti a játékát. Arról szól a mentalitásuk, hogy játszani szeretnének. Ezzel szemben a Chelsea-nek egy kicsit más a stílusa. Ez egy nagyon érdekes meccs lesz" – nyilatkozta N'Gog, aki szerint az Ágyúsoknak több esélyük lehet a végső siker kivívására. „Szerintem az Arsenal egy kicsit esélyesebb, mert az utóbbi néhány hónapban jobb formában volt. De ez egy olyan döntő, ahol minden megtörténhet" – fogalmazott a francia támadó.

Disztl Péter a Chelsea-t nevezte a döntő esélyesének, csakúgy, mint Kovács István. „Az angol bajnokságban is előrébb végeztek, mint az Arsenal. Úgyhogy, szerintem ők fognak kikerülni győztesen" – tippelt a Vidi-játékos.