Három kapust küldött pályára a kínai csapat, mégis öt gólt kaptak

Horizontal panoramic
Brazil Olympic football team goalkeepers Renan (L) and Diego Alves take a break during a training session for the 2008 Beijing Olympic Games on August 17, 2008 at the Worker's Stadium in Beijing on August 17, 2008. Brazil will play against Argentina on August 19. AFP PHOTO/ Manan VATSYAYANA (Photo by MANAN VATSYAYANA / AFP)
Vágólapra másolva!
Profi futballmeccsen talán még soha nem láttak olyat a nézők, hogy egy csapatban egyszerre három kapus legyen a pályán. Most már ezen is túl vagyunk.

A Kínai Kupa ötödik furdolójában rendezett Kuangcsou Evergrande–Peking Renhe mérkőzésről már a kezdő sípszó pillanatában lehetett tudni, hogy nem hétköznapi meccs, miután a vendégek kispadján mindössze három cserejátékos foglalt helyet – közülük kettő pedig kapus volt.

Alekszandar Sztanojevics vezetőedző azonban kénytelen volt cserélni, így a 43. előbb Liu Peng, majd a 83. percben harmadik csereként Li Csen is pályára lépett, így a kapufák között munkára jelentkező Mu Pengfejjel együtt három kapus volt a pályán egy időben. A két csereként pályára lépő kapus ezúttal csatárként kapott szerepet.

Li Csen megérkezik az 1-es mezben:

Azonban hiába volt a kényszerszülte váratlan megoldás, Fabio Cannavaro csapata, amelyik harmadik helyen áll a bajnokságban, könnyedén győzte le 5-0-ra az utolsó előtti, 15., azaz már kiesést jelentő helyen álló pekingieket