Társoldalunk:

Argentin focista lehet a BL-döntős csapat legdrágább igazolása

2019.05.29. 07:17

A Bajnokok Ligája-döntőre készülő Tottenham Hotspur 60 millió eurós (53 millió fontos) ajánlatot tett Giovani Lo Celsóért. A Real Betis argentin válogatott labdarúgója lehet a londoni klub történetének legdrágább vétele, amennyiben igaznak bizonyulnak a brit sajtóértesülések.

A Tottenham Hotspur 2018 januárja óta nem igazolt új játékost, így már az is meglepő, hogy a BL-döntős csapat aktívnak tűnik az átigazolási piacon. Legutóbb Lucas Mourát vette meg a PSG-től 23 millió fontért, míg az eddigi legdrágább vásárlása Davinson Sánchez volt, aki 2017 nyarán 42 millió fontért érkezett az Ajaxtól.

Giovani Lo Celso a Tottenhamhez igazolhatForrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Amennyiben hinni lehet a brit sajtóértesüléseknek, akkor most ez az átigazolási összeg megdőlhet, mivel a 12-szeres argentin válogatott középpályásért, Giovani Lo Celsóért elsőre 53 millió fontos ajánlatot tett a londoni klub a Real Betisnek.

A 23 éves focista tavaly nyáron került a Paris Saint-Germaintől kölcsönbe, majd mivel elégedettek voltak vele Sevillában – 45 meccsen 16 gólt szerzett és hat gólpasszt adott az elmúlt idényben –, közel 25 millió euróért végleg megvásárolták. A külföldi lapok egybehangzó értesülése szerint azonban a Tottenhamnak emelnie kell a téten, ha komolyan gondolja a transzfert, mivel a Betis csak akkor válna meg a sztárjától, ha legalább megközelítené az ajánlat a játékos szerződésében foglalt 100 millió eurós kivásárlási záradékot.