Vágólapra másolva!
Szerdán este a Chelsea 4-1-re legyőzte az Arsenalt az Európa-liga londoni házidöntőjében. A találkozón gólt szerzett a világ- és Európa-bajnok Pedro Rodríguez, aki újabb döntős találattal bővítette elképesztő statisztikáját.

A 31 éves spanyol szélső 2011-ben még az FC Barcelona játékosaként lőtt gólt a Manchester United ellen 3-1-re megnyert Bajnokok Ligája-döntőben a Wembley Stadionban. 2009-ben és 2015-ben pedig az európai Szuperkupa-mérkőzésen is betalált. Mindkét meccsen győztes gólt szerzett. Ráadásul a Sahtar ellen 1-0-ra, míg a Sevilla ellen 5-4-re megnyert meccsen is a hosszabbítás 115. percében volt eredményes.

Nincs olyan kupa, amit Pedro Rodríguez már ne emelt volna a magasba Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Rajta kívül csak egy focista van, aki három különböző európai kupasorozat döntőjében gólt szerzett: a dán Allan Simonsen a BEK, a KEK és az UEFA-kupa döntőjében is betalált.

Pedro a 2009-es FIFA klubvilágbajnokság döntőjében is betalált. Az argentin Estudiantes ellen a 89. percben egyenlített, majd a Barcelona Lionel Messi 110. percben szerzett góljával megnyerte a mérkőzést.

Pedróról tehát elmondhatjuk, hogy nemcsak halmozza a trófeákat, hanem tevékeny részt vállal a megszerzésükből. A 31 éves szélső 2010-ben világbajnokságot, 2012-ben Európa-bajnokságot nyert a spanyol válogatottal, így elmondhatja magáról, hogy már minden komoly nemzetközi trófeát felemelt, amit a labdarúgásban meg lehet nyerni. És az sem mellékes, hogy már Spanyolországban és Angliában is nyert bajnokságot és kupát.

Pedro Rodríguez trófeagyűjteménye: