Társoldalunk:

Japánból érkezik az MTK új vezetőedzője

2019.05.30. 15:20

A labdarúgó OTP Bank Liga 11. helyén végző, kiesett MTK a hivatalos honlapján tudatta, hogy az U21-es válogatott korábbi szövetségi edzője, Michael Boris lesz a csapat új vezetőedzője.

A 43 éves edzőnek komoly rálátása van a hazai futballra, hiszen a közelmúltban két és fél éven át már dolgozott Magyarországon: előbb az U19-es, majd az U21-es válogatott szövetségi kapitánya volt. A célja, hogy az MTK a fiataljaira építve visszajusson az első osztályba. 

Az U21-es válogatott korábbi edzője Japánból érkezett az MTK hívásáraForrás: MTI/PAP/Tomasz Koryszko

„Jól éreztem magam Japánban, ám nehezen szoktam meg, hogy nagyon távol van a családom, ezért visszavágytam Európába. Előtte Magyarországon két és fél éven át remekül éreztem magam, szerettem itt élni és dolgozni. Éppen ezért amikor ebből az országból megkerestek, ráadásul egy nagy klubtól, nem volt kérdés, jöjjek-e. Repülőre ültem, a nyolcórás utazást követően még aznap leültem az MTK vezetőivel, meghallgattam őket, én is felvázoltam a konkrét elképzeléseimet, majd pedig visszautaztam. Örülök, hogy a klub irányítói nekem szavaztak bizalmat, nagy reményekkel állok a közös munka elé" – mondta a klub hivatalos honlapjának Michael Boris.

Az új edző a német futball- és utánpótlás-iskolát képviseli. Mielőtt Magyarországra került, hazájában az Uerdingennel szerepelt sikeresen (19 meccsből 11-et megnyert, miközben csak ötöt veszített el), korábban pedig a Schalke 04 második csapatát vezetőedzőként irányította. Mostanáig az egyik legeredményesebb japán klub, a kétszeres bajnok, egyszeres ázsiai BL-győztes Tokyo Verdy szakmai stábjában dolgozott, az MTK hívására azonban örömmel tér vissza Magyarországra.