Vágólapra másolva!
Fogadási csalás gyanúja miatt indított vizsgálatot a FIFA az U20-as labdarúgó világbajnokságon rendezett Norvégia–Honduras mérkőzés után.

Mint arról az Origón is beszámoltunk az európai csapat megsemmisítő, 12-0-s vereséget mért a közép-amerikai együttesre, a tucatnyi góltból pedig Erling Haaland egymaga kilenc találattal vette ki a részét (a fiatal csatár a Manchester City korábbi támadójának, Alf-Inge Haalandnak a fia, aki leginkább arró lett híres - akaratán kívül - hogy az ő lábát törte el annak idején a Manchester United középpályása, Roy Keane, aki később életrajzi könyvében beismerte, hogy szándékosan okozott, súlyos, a norvég csatár pályafutását lezáró sérülést ellenfelének).

Foghatják a fejüket a hondurasiak Forrás: FIFA

A találkozó másnapján a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) jelezte a hondurasi szövetség felé, hogy fogadási csalás gyanúja miatt vizsgálatot indít, írja a VG című norvég lapra hivatkozva az angol nyelvű Norwaytoday.info című híroldal.

"Miután magunk is aláírtuk az átláthatóságról szóló egyezményt, természetesen alávetjük magunkat a vizsgálatnak. Nekünk ebbe nincs beleszólásunk, majd a FIFA teszi a dolgát" – jelentette ki a hondurasi szövetség elnöke, Jorge Salomón.

"Ne vitassuk el a mieink remek teljesítményét, de szerintem is bűzlik valami a hondurasiak tegnapi produkcióját illetően. Elkeserítő volt látni, ahogy a mérkőzéshez álltak" – mondta a norvég TV2 szakértője, Jesper Mathisen.