Társoldalunk:

A Bayern München elkezdte kerülgetni Jürgen Kloppot

2019.06.03. 10:20

Franz Beckenbauer szuperlatívuszokban beszélt az FC Liverpool trénereként szombaton este Bajnokok Ligája-győzelmet ünneplő Jürgen Kloppról, és azt mondta, egy napon szívesen látná őt a Bayern München labdarúgócsapatának kispadján is.

"Odaillene. Szerintem ő a világ egyik legjobb trénere" - fogalmazott a Bildnek nyilatkozva a játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok, 73 éves német szakember.

Hozzátette: Klopp honosította meg Németországban az "új futballt", amely gyors letámadásra épül, gyors játékosokkal, akik képesek kontroll alatt tartani az ellenfelet.

Franz Beckenbauer kinézte maguknak Jürgen KloppotForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

"Ez váltotta fel a passzolgatós játékot. Dortmundban kezdte, és Liverpoolban tökéletesítette" – fogalmazott Beckenbauer, aki már márciusban, a Bayern München BL-búcsúja után hangot adott annak a kívánságának, hogy Klopp legyen a bajorok vezetőedzője. A tréner akkor úgy reagált, hogy nagyon megtisztelő számára ez, de úgy érzi, a Liverpool nagyon passzol hozzá és egy ideig még ott akar maradni.

Az 51 éves Klopp 2015 ősze óta irányítja a Vörösöket, előtte a Bundesligában a Borussia Dortmund és a Mainz trénere volt. Sajtóértesülések szerint a Liverpool vezetői a BL-győzelem után bejelentették, hogy szeretnék meghosszabbítani a mester 2022-ig szóló szerződését.