Társoldalunk:

A 237 kilométer/óránál felrobbanó kerék okozta Reyes halálát

2019.06.03. 12:04

A gyorshajtás és egy felrobbanó kerék okozta szombaton José Antonio Reyes, korábbi spanyol válogatott labdarúgó halálát.

A 35 éves játékos a rendőrségi vizsgálat szerint 237 kilométer/órával száguldott otthona, Utrera közelében az autópályán, amikor Mercedesének az egyik gumija kidurrant. A kocsi letért az útról, felborult és kigyulladt. A szélső edzésről tartott hazafelé, a balesetben meghalt egy családtagja is, egy másikat pedig súlyos sérülésekkel kórházban ápolnak. 

José Antonio Reyes, korábbi spanyol válogatott labdarúgó autójának kiégett roncsát szállítják el a Sevilla spanyol tartománybeli Alcala de Guadairában, ahol Reyes közlekedési balesetet szenvedett 2019. június 1-jén. A 35 éves, huszonegyszeres válogatott játékos életét vesztette a karambolban. MTI/EPA/EFE/Rafael AlcaideForrás: MTI/EPA/EFE/Rafael Alcaide

A futballista halála miatt egyperces gyászszünettel kezdődött szombaton a Bajnokok Ligája madridi döntője, a spanyol másodosztály hétvégi mérkőzéseit pedig keddre halasztották.

A 21-szeres válogatott Reyes, aki a most záruló idényben a spanyol másodosztályú Extremadurában szerepelt, több mint 200 első osztályú mérkőzésen játszott a Sevillában, amellyel háromszor Európa-ligát nyert. Angliában az Arsenalnál légióskodott, angol bajnok és FA Kupa-győztes volt, a Benficával portugál bajnok lett. Szülőhazájában a Sevillán kívül megfordult a Real Madridban, amellyel spanyol bajnoki címet szerzett, az Atlético Madriddal pedig kétszer is megnyerte az Európa-ligát.