Társoldalunk:

Ausztriában alig akad értékesebb játékos Szoboszlainál

2019.06.03. 19:04

Az átigazolásokban mértékadónak számító Transfermarkt legfrissebb adatai szerint Szoboszlai Dominik az osztrák Bundesliga ötödik legértékesebb labdarúgója a maga 12 millió eurós becsült piaci értékével. A fiatal középpályás a magyar futballisták közül ezzel már a második legdrágább, csak Willi Orbán (15 millió euró) előzi meg.

A bajnokságok végeztével a Transfermarkt frissítette a játékosok becsült piaci értékére vonatkozó kimutatását. Az osztrák Bundesligában a lista első tizenhárom helyén csak Red Bull Salzburg-futballistákat találunk. A 20 millió euróra taksált Diadie Samassékou a legértékesebb, Szoboszlai Dominik 12 millió euróval holtversenyben az ötödik Hannes Wolffal. A Transfermarkt felhívja rá a figyelmet, hogy Szoboszlait az idény előtt ötmillió euróra taksálták, ám mivel remekül teljesített, becsült értéke két és félszeresére nőtt – ami a legnagyobb változás az osztrák bajnokságban egyébként.

Nőtt Szoboszlai Dominik paici értékeForrás: twitter.com/RedBullSalzburg

A Juventus érdeklődéséről már jó ideje hallani Szoboszlai esetében, aki azonban nemrég a Nemzeti Sportnak is elmondta, hogy tervei szerint marad Salzburgban, hogy az osztrák csapattal a Bajnokok Ligája főtábláján is kipróbálhassa magát a következő idényben.

Szoboszlai ebben az idényben 16 bajnoki meccsen szerepelhetett a salzburgiak első csapatában, ezeken 3 gólt szerzett és 4 gólpasszt is kiosztott. Szerepelt az Európa-liga főtábláján a Napoli ellen (gólpasszt is adott), és már a magyar válogatottban is pályára lépett két mérkőzésen.

(nso.hu)