Társoldalunk:

FIFA-kongresszus: Infantino az egyetlen elnökjelölt

2019.06.04. 13:34

Nem várhatóak éles viták a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerdai tisztújító kongresszusán, amelyen az egyetlen elnökjelölt a jelenleg is regnáló Gianni Infantino.

Infantinót minden bizonnyal a 211 küldött közfelkiáltással választja újra a 69., párizsi kongresszuson, s ő irányíthatja majd a FIFA-t a következő négyéves ciklusban is. Az olasz-svájci sportdiplomata 2016 februárja óta tölti be az elnöki posztot.

Gianni Infantino, a FIFA elnökeForrás: AFP/Karim Jaafar

A tisztújítás nem érinti az alelnöki tisztséget, azaz Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét. Az európai szövetség (UEFA) februári kongresszusán választotta újra a magyar sportvezetőt az UEFA-t képviselő FIFA-alelnöknek, egyúttal saját szervezetében is alelnöknek és végrehajtó bizottsági tagnak.

A mostani FIFA-kongresszus legnagyobb kérdése az lett volna, hogy már a 2022-es, katari vb mezőnyét is megemeljék-e 32 csapatról 48-ra, de ez két hete lekerült a napirendről. A FIFA úgy döntött, hogy az idő rövidsége és az előkészületek előrehaladottsága miatt nem kivitelezhető a létszámbővítés. A 2026-os vb, melyet az Egyesült Államokban, Mexikóban és Kanadában rendeznek, már 48 csapatos lesz.