Lőw Zsolt: Marasztaljuk Neymart, de senki helye nem biztos a PSG-ben

fbl Horizontal CHAMPIONS LEAGUE FOOTBALL BUST JOY SHOUTING EMBRACE
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (L) celebrates with Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe after scoring a goal during the UEFA Champions League Group C football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Liverpool FC at the Parc des Princes stadium, in Paris, on November 28, 2018. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia bajnoki cím után Thomas Tuchel vezetőedző és Lőw Zsolt másodedző is 2021-ig hosszabbított a PSG-vel, a játékosok jövője, köztük Neymaré, még kérdéses. A szakmai stáb sokat csiszolt a Barcelonával kacérkodó brazil játékán, Lőw Zsolt szerint jövőre beérhet az eddig elvégzett munka. A magyar edző osztályozta az elmúlt szezont és a francia szövetségről is elmondta a véleményét.

„A balatoni halállomány rendben van, mióta a nagyüzemi halászást betiltották, lehet rajta halakat fogni. Neymar már picit keményebb dió: egy borzasztó kedves, nagyon mélyérzésű srác, tehát ebből a szempontból nincs vele probléma. De

hogy az ő egyéni elképzelése jobban közeledjen a csapatéhoz" – mondta a szabadságát Balatonon töltő Lőw Zsolt a DIGI Sport reggeli műsorában. A Paris Saint-Germain másodedzője azt is elárulta, hogy

jelenleg nincsen olyan játékosuk, akinek biztos lenne a helye, majd újra kitért Neymarra: „nagyon szeretnénk, ha Neymar jövőre is velünk lenne és nálunk folytatná;

egy év alatt nagyon jól összecsiszolódtunk. Nem csak neki kellett hozzánk alkalmazkodnia, hanem nekünk is hozzá. Kialakult egy nagyon jó munkakapcsolat, ami a következő évben gyümölcsöző lehet. Bízunk benne, hogy továbbra is együtt dolgozhatunk vele."

Neymar helyes sem biztos a PSG-nél Forrás: AFP/Franck Fife

A hét év alatt idén hatodik bajnoki címét nyerő PSG-vel 2021-ig hosszabbító magyar szakember tízes skálán erős hetesre értékelte a szezont a Reggeli Startban. A trófeákból kettőt, a Szuperkupát és a bajnokságot sikerült megnyerniük, legnagyobb fájdalma a Manchester United elleni BL-kiesés, de a Francia Kupát is sajnálja, ahol a Rennes ellen 2-0-ról vezetve kaptak ki büntetőkkel.

Lőw Zsolt a Bajnokok Ligája döntőjéről szólva elmondta, hogy a Liverpool-Tottenham csata nem a szépségről, inkább a taktikáról szólt:

„csak gratulálni tudok a Liverpoolnak, hiszen amit felépítettek Jürgen Klopp vezetésével, az csodálatos;

mivel tavaly és idén is döntőben voltak, ezért teljesen megérdemelt a győzelmük."

Lőw Zsolt a Paris Saint-Germain másodedzője és Thomas Tuchel vezetőedző Forrás: AFP/Franck Fife

A párizsiak másodedzője a csapat katari tulajdonosáról és a PSG-t ért sérelmekről is szót ejtett:

„mi is olvassuk és halljuk, hogy más klubok iránt is érdeklődnek, de ezt azért nem olyan egyszerű megoldani,

hiszen a BL-ben lehetnek ellenérdekek, amiket az UEFA nagyon komolyan vizsgál – én ezt már a Salzburg és a Lipcse esetében átéltem. Az viszont tény, hogy a francia bajnokságban nekünk is akadnak problémáink a szövetség vezetőivel és a játékvezetőkkel: nem érezzük azt a támogatást, amit a PSG megérdemelne azáltal, amit nyújt, amilyen játékosokat bevonz a francia bajnokságba. Néha úgy érezzük, mintha el akarnának minket gáncsolni, talán ez vezetett odáig, hogy a tulajdonosok elgondolkoznak azon, hogy milyen hosszú távon gondolkozzanak tovább Franciaországban."