Társoldalunk:

Bejelentette sztárigazolását a Real Madrid

2019.06.04. 14:13

A spanyol élvonalbeli Real Madrid a hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta az Eintracht Frankfurt játékosát, Luka Jovicsot. A 21 éves szerb csatárért 60 millió eurót fizet a madridi együttes, aki 2025 nyaráig írt alá.

Az átigazolás pontos összegét nem hozták nyilvánosságra, a sajtó szerint 60 millió eurót fizet a spanyol sztárcsapat a 21 éves játékosért.

A szerb válogatott futballista 2017-ben kölcsönbe érkezett Frankfurtba a portugál Benficától, az Eintracht áprilisban érvényesítette elővásárlási jogát.

Luka Jovics aláírt a Real MadridhozForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

Jovic az elmúlt szezonban összesen 27 gólt szerzett, így elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy az Eintracht Frankfurt az elődöntőig menetelt az Európa-ligában.

Fredi Bobic, az Eintracht sportigazgatója szerint szakmailag nagy veszteség számukra Jovics távozása, de egy pénzügyi fájdalomküszöböt át kell lépniük.

„A robbanékonyság és a gólerőssége Európa-szerte ismertté tette. Nem csak a góljaiból profitáltunk az elmúlt két évben. Sok sikert kívánunk neki a jövőben. Minden adottsága megvan hozzá, hogy fantasztikus karriert fusson be” – tette hozzá Bobic.