Klopp nem hosszabbítja meg liverpooli szerződését

Champions League Final 2019 / Tottenham Hotspur-Liverpool FC 0-2. 2019 CHAMPIONS LEAGUE FINAL Sports Sports International Database SP CL Final PROFESSIONAL CHAMPION Football Football EUROPE club team Men UEFA European Competition Professional Football Clu
Juergen KLOPP (coach Liverpool), with Cup, Cup, Trophy, Team photo, Team, Team, Team photo jubilation, Joy, Enthusiasm, Award ceremony, Soccer Champions League Final 2019 / Tottenham Hotspur-Liverpool FC 0-2, Season2018 / 19, at 01.06 .2019, Stadium Wanda Metropolitano. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp egyelőre nem kívánja meghosszabbítani 2022 júniusában lejáró szerződését a Liverpool csapatával, ugyanis tervei szerint az azt követő szezonban egy év szabadságot vesz ki.

A német szakember 2015-ben vette át az angol csapat irányítását, majd 2016. június 16-án, éppen a 49. születésnapján hat évre, azaz a 2021-2022-es szezon végéig szóló szerződést írt alá. Amelyet most, a június 1-i Bajnokok Ligája-győzelem után szívesen meghosszabbítana vele a klub, ő azonban nem szeretné újra elkötelezni magát. Az ok egyszerű és teljesen hétköznapi:

Klopp 2022 nyarán szeretne egy év szabadságot kivenni,

az időt pedig a családjával kívánja tölteni, írja az ESPN amerikai sportoldal.

Jürgen Kloppnak (középen) van még három éve újabb trófeákat nyerni, mielőtt elmenne szabira Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

A lap információi szerint Klopp nagyon jó, mondhatni baráti viszonyban van a Liverpoolt tulajdonló Fenway Sports Group (FSG) vezetőivel, olyannyira, hogy annak elnöke, Mike Gordon a BL-győzelmet követő vasárnapi liverpooli parádé után a német edző házában töltötte az éjszakát.

Gordon elmondása szerint, Klopp a 2016-os szerződéshosszabbítás alkalmával azt mondta, hogy

akár egész hátralévő karrierjét örömmel töltené el a Liverpool kispadján,

ezért bíznak benne, hogy az egyéves pihenő után visszatér a csapat élére. Munkája elismeréseként pedig nem szeretnék különböző ajánlatokkal nyomasztani.

Klopp eddig mindkét korábbi állomáshelyén, Mainzban és Dortmundban is hét évet ült a kispadon, az FSG elnöke pedig bízik benne, hogy ez nem ismétlődik meg Liverpoolban, ahol éppen 2022-ben jár le a bűvös időszak.