Társoldalunk:

Klopp nem hosszabbítja meg liverpooli szerződését

2019.06.04. 17:58

Jürgen Klopp egyelőre nem kívánja meghosszabbítani 2022 júniusában lejáró szerződését a Liverpool csapatával, ugyanis tervei szerint az azt követő szezonban egy év szabadságot vesz ki.

A német szakember 2015-ben vette át az angol csapat irányítását, majd 2016. június 16-án, éppen a 49. születésnapján hat évre, azaz a 2021-2022-es szezon végéig szóló szerződést írt alá. Amelyet most, a június 1-i Bajnokok Ligája-győzelem után szívesen meghosszabbítana vele a klub, ő azonban nem szeretné újra elkötelezni magát. Az ok egyszerű és teljesen hétköznapi: Klopp 2022 nyarán szeretne egy év szabadságot kivenni, az időt pedig a családjával kívánja tölteni, írja az ESPN amerikai sportoldal. 

Jürgen Kloppnak (középen) van még három éve újabb trófeákat nyerni, mielőtt elmenne szabiraForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

A lap információi szerint Klopp nagyon jó, mondhatni baráti viszonyban van a Liverpoolt tulajdonló Fenway Sports Group (FSG) vezetőivel, olyannyira, hogy annak elnöke, Mike Gordon a BL-győzelmet követő vasárnapi liverpooli parádé után a német edző házában töltötte az éjszakát.

Gordon elmondása szerint, Klopp a 2016-os szerződéshosszabbítás alkalmával azt mondta, hogy akár egész hátralévő karrierjét örömmel töltené el a Liverpool kispadján, ezért bíznak benne, hogy az egyéves pihenő után visszatér a csapat élére. Munkája elismeréseként pedig nem szeretnék különböző ajánlatokkal nyomasztani. 

Klopp eddig mindkét korábbi állomáshelyén, Mainzban és Dortmundban is hét évet ült a kispadon, az FSG elnöke pedig bízik benne, hogy ez nem ismétlődik meg Liverpoolban, ahol éppen 2022-ben jár le a bűvös időszak.