Társoldalunk:

Távozik a PSG-től a világbajnok

2019.06.05. 18:24

Egy év után távozik a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatától a klub 41 éves, világbajnok olasz kapusa, Gianluigi Buffon. 

A francia sztárcsapat a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a felek közösen úgy döntöttek, hogy nem hosszabbítják meg az olasz kapus szerződését.

"A tárgyalások végén a Paris Saint-Germain és Gianluigi Buffon közösen úgy határoztak, hogy nem hosszabbítják meg a legendás kapus 2019. június 30-án lejáró szerződését."

Azt nem lehet mondani, hogy a francia bajnokcsapat ne adta volna meg a kellő tiszteletet az egyetlen szezont a klubnál töltő kapusnak. 

"A Paris Saint-Germain számára megtiszteltetés volt, hogy a klubot szolgálta a futball történetének legjobb kapusa, 2006 világbajnok és megannyi egyéni elismerés birtokosa. A klub csakis a legjobbakat kívánja a felejthetetlen Giginek, a jövőben minden téren."

A fenti szép sorokat kicsit más megvilágításba helyezi az, amit Buffon a saját közösségi oldalán írt ki követőinek.

"Ma véget ért az Olaszországon kívüli kalandom. A PSG ugyan felajánlotta, hogy meghosszabbítja a szerződésemet, de nem éreztem magam késznek, hogy elfogadjam. A vágyaim új kihívások felé hajtanak" – írja Buffon, és soraiból arra következtethetünk, hogy nem a visszavonulást forgatja a fejében a Parma és a Juventus korábbi kapusa.

Buffon 25 alkalommal állt a párizsiak kapujában, ugyanakkor hiányzó trófeáját, a Bajnokok Ligája-serleget nem sikerült begyűjtenie: csapata a nyolcaddöntőben úgy búcsúzott a Manchester United ellen, hogy az idegenbeli 2-0-s győzelme után hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett.

A PSG-nél láthatóan megkedvelték Buffont, akit máris meghívtak a klub jövő évi, 50. születésnapi ünnepségére, amelyen a csapat számtalan korábbi sztárja részt vesz majd.