Társoldalunk:

Nem akar Angliában maradni az Európa-liga-győztes Chelsea edzője

2019.06.05. 11:44

Szeretne visszatérni Olaszországba Maurizio Sarri, az Európa-liga-győztes Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője. A szakember azt mondta, "nehéz" első angliai éve után szeretne közelebb lenni a családjához.

A londoni klub az El megnyerése mellett harmadikként zárt a Premier League-ben, az angol ligakupában pedig döntőt játszott, a viszonylag sikeres szezon ellenére azonban a szurkolók nem igazán fogadták el az olasz szakembert.

Hiába a jó szezon, nem igazán fogadták el a szurkolókForrás: AFP/Ozan Kose

A tréner a Vanity Fairnek úgy nyilatkozott, amióta a szigetországba költözött, úgy érzi, "valami hiányzik".
"Nekünk, olaszoknak nagy a honvágyunk. Nehéz év volt. Kezdem érezni a hatását annak, hogy távol vagyok a barátaimtól, ritkán látom az idős szüleimet. De az én koromban csak profi döntéseket hozok. Nem fogok már húsz évig dolgozni. A kispad kemény meló."Az edző a Napolitól szerződött a Chelsea-hez, az olasz sajtó pedig már kész tényként kezeli, hogy hazatér és a bajnok Juventus irányítását veszi át.

"A nápolyiak tudják, mennyire szeretem őket. Tavaly azt választottam, hogy külföldre, és nem egy másik olasz klubhoz megyek. A kapcsolatunk nem fog változni" - mondta Maurizio Sarri.