Keylor Navas negyedszer hagyja ki az Arany Kupát

fbl Horizontal
Costa Rica's goalkeeper Keylor Navas waves at supporters after qualifying for the FIFA 2018 World Cup, in San Jose on October 7, 2017. / AFP PHOTO / Ezequiel BECERRA
Vágólapra másolva!
Keylor Navas, a Costa Rica-i labdarúgó-válogatott kapusa sorozatban negyedik alkalommal hagyja ki az Arany Kupát.

Ezt Gustavo Matosas, az együttes argentin szövetségi kapitánya erősítette meg azután, hogy csapata szerdán felkészülési mérkőzésen 1-0-ra kikapott a peruiaktól Limában.

A szakvezető kiemelte: a kapust jelölte ugyan a bő keretbe és az utolsó pillanatig számított rá, de elfogadja a döntését, hogy nem tud a nemzeti csapat rendelkezésére állni.

- nyilatkozta.
Hozzátette: a válogatott számára érzékeny veszteség Navas hiánya, akit a csapat fontos részének tart, de szerinte a keret kapusai képesek őt pótolni.

A családját választotta a torna helyett Forrás: AFP/Ezequiel Becerra

A helyi sajtó és a válogatott szurkolói részéről azonban már több bírálat érte a 32 éves játékost, aki a nemzeti együttes mérkőzéseinek mindössze 42 százalékán játszott, amióta 2014-ben a Real Madridhoz szerződött. Navas legutóbb 2011-ben szerepelt az Arany Kupán, azóta már három kontinensbajnokságról hiányzott.

Navas szerződése jövő nyáron jár le a Real Madridnál, ahol Thibaut Courtois tavalyi érkezését követően második számú kapus lett. A Costa Rica-i játékos nyári távozását tényként kezeli a spanyol sportsajtó, az érdeklődök között a Benficát és a Paris Saint-Germain emlegetik.

Az idén már 16 csapatos Arany Kupa jövő szombaton kezdődik és július 7-én ér véget, a torna mérkőzéseit négy csoportmeccs kivételével az Egyesült Államokban rendezik. Costa Rica - Jamaica mellett - társrendező lesz, a csoportkör első fordulójában két találkozót San Joséban tartanak, a házigazdák Nicaraguával játszanak.