Társoldalunk:

Keylor Navas negyedszer hagyja ki az Arany Kupát

2019.06.06. 13:38

Keylor Navas, a Costa Rica-i labdarúgó-válogatott kapusa sorozatban negyedik alkalommal hagyja ki az Arany Kupát.

Ezt Gustavo Matosas, az együttes argentin szövetségi kapitánya erősítette meg azután, hogy csapata szerdán felkészülési mérkőzésen 1-0-ra kikapott a peruiaktól Limában.

A szakvezető kiemelte: a kapust jelölte ugyan a bő keretbe és az utolsó pillanatig számított rá, de elfogadja a döntését, hogy nem tud a nemzeti csapat rendelkezésére állni.

Keylor nagyszerű ember és megértjük, hogy nem szeretné most otthagyni a családját, amikor bizonytalanná vált, hol folytatja a karrierjét, és fontos döntést kell meghoznia" - nyilatkozta.
Hozzátette: a válogatott számára érzékeny veszteség Navas hiánya, akit a csapat fontos részének tart, de szerinte a keret kapusai képesek őt pótolni.

A családját választotta a torna helyettForrás: AFP/Ezequiel Becerra

A helyi sajtó és a válogatott szurkolói részéről azonban már több bírálat érte a 32 éves játékost, aki a nemzeti együttes mérkőzéseinek mindössze 42 százalékán játszott, amióta 2014-ben a Real Madridhoz szerződött. Navas legutóbb 2011-ben szerepelt az Arany Kupán, azóta már három kontinensbajnokságról hiányzott.

Navas szerződése jövő nyáron jár le a Real Madridnál, ahol Thibaut Courtois tavalyi érkezését követően második számú kapus lett. A Costa Rica-i játékos nyári távozását tényként kezeli a spanyol sportsajtó, az érdeklődök között a Benficát és a Paris Saint-Germain emlegetik.

Az idén már 16 csapatos Arany Kupa jövő szombaton kezdődik és július 7-én ér véget, a torna mérkőzéseit négy csoportmeccs kivételével az Egyesült Államokban rendezik. Costa Rica - Jamaica mellett - társrendező lesz, a csoportkör első fordulójában két találkozót San Joséban tartanak, a házigazdák Nicaraguával játszanak.