Társoldalunk:

Böde Dániel távozik a Fradiból

2019.06.06. 11:37

Eldőlt, Böde Dániel távozik a bajnok Ferencváros csapatától. A támadó 200 bajnoki mérkőzésen 89 gólt szerzett, a Fradi Médiának adott búcsúinterjút.

Tudod, hány gólig és mérkőzésig jutottál a Fradiban?
Igen, kétszáz bajnokin nyolcvankilenc gólt szereztem! De sosem ez volt a legfontosabb, hanem az, hogy nyerjen a csapat. Hab volt a tortán, ha én lőttem vagy fejeltem a gólt.

Nehéz kimondani, de lezárul egy korszak a Fradiban, elmész, pontosabban hazamész Paksra. Az számított a leginkább, hogy ott van Madocsa, ott a családod, az otthonod?
Paksról jöttem 2012-ben, Paksra megyek vissza 2019-ben. Nekem csak két csapat számít, számított mindig, a Paks és a Fradi. De nem az otthonom közelsége számított leginkább, hogy a kérdésre is válaszoljak.

Akkor mi döntött?
Az, hogy még játszani akarok, de nem negyedórákat. A kevesebb lehetőség nekem kevés. Többet érzek még magamban. Szerintem két-három évet képes leszek még első osztályú szinten teljesíteni a Paksban.

Felemelő nyilatkozatot adtál a Budapest Park színpadán a tévének: „Ha a szívemre hallgatok, maradok, ha az eszemre, akkor elmegyek.” Tartod még?
Hogyne. Logikusan végiggondolva, senkinek sem jó, ha tíz-húsz perceket játszom, az engem felőrölne, a Fradi is többet érdemel, meg a magyar futball is.

Hivatalos: Böde Dániel távozik a FradibólForrás: Csudai Sándor - Origo

A válogatottra célzol?
Igen, hiszen ha állandóan játszom, akkor be-, vagyis visszakerülnöm is könnyebb a válogatottba. Ha úgy teljesítek, hiszem, hogy még számol velem a kapitány.

Térjünk vissza a Fradihoz! Ha 2012-ben, amikor megérkeztél, megkérdezték volna tőled, hány évet húzol le a Ferencvárosban, mit válaszolsz?
Hároméves szerződést írtam alá akkor, annyi időben gondolkodtam. Aztán újból és újból hosszabbítottunk, hét csodálatos év lett belőle. Alig hiszem el. Csodálatos éveket töltöttem a Fradiban.

A legszebb emlékek a Fradiban, a Fradival?
Rengeteg volt, nem is szeretném elkezdeni felsorolni. Megható ez az egész szeretet, ami körbevesz. Sokat kaptam itt, és sokat adtam, szép időszak zárul le most. Köszönöm a klubnak, a dolgozóknak, hétesztendőnyi csapattársaimnak, edzőimnek, a stábtagoknak, és persze a fantasztikus szurkolótábornak. Külön szeretném megköszönni a klub vezetőinek nagyvonalúságát, hogy azzal hálálták meg a szolgálataimat, hogy bár szerződés kötött a Fradihoz, mégis ingyen elengedtek a Pakshoz.

Milyen érzés lesz a következő szezonban a Pakssal érkezni a Groupama Arénába?
Ezt utána kérdezd meg. Az biztos, hogy nem lesz könnyű, az is egyértelmű, hogy el fogok érzékenyülni. Tréfából talán be is ugrom a hazai öltözőbe a srácokhoz. Kívánom nekik, kívánom a Fradinak, hogy sikerüljön a hőn áhított nemzetközi szereplés. Köszönöm mindenkinek, hogy ennyire szerettek, és köszönöm, hogy ilyen szépen búcsúzhatok!

A teljes beszélgetést ide kattintva olvashatják.