Társoldalunk:

Akár hosszabb eltiltás is várhat Marco Rossira

2019.06.09. 14:17

Bozsik Péter érthetetlennek nevezte Marco Rossi Azerbajdzsán elleni kiállítását, ami miatt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem lehet ott a Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőn. Hajnal Tamás szerint az olasz szakember nagyon fog hiányozni a nemzeti csapatnak a keddi mérkőzésen.

A magyar válogatott 3–1-re legyőzte Azerbajdzsánt a szombati, bakui Eb-selejtezőn, ahol az örömünket némiképp árnyalja, hogy Marco Rossi szövetségi kapitányt a 88. percben elküldte a kispadtól a holland Kevin Blom játékvezető, ami elég valószínű, hogy eltiltást von maga után, hivatalos megerősítés mindeddig még nem érkezett.

A magyar kapitánynak a múltból van egy egymeccses felfüggesztett eltiltása is, így kérdés, ha valóban nélkülöznie kell őt a nemzeti csapatnak, akkor hány mérkőzésre, de a Wales elleni, keddi Eb-selejtezőn szinte biztosan nem lehet ott.

Baku, 2019. június 8. Marco Rossi magyar szövetségi kapitány (k) levonul a pályáról, miután kiállították az Azerbajdzsán - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a bakui Bakcell Arénában 2019. június 8-án. A magyar válogatott 3-1-re győzött. MTI/Szigetváry ZsoltForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

„Attól is függ, mi kerül be a jegyzőkönyvbe, de ha elküldik az edzőt a kispadtól, akkor az kiállítást jelent, úgyhogy valószínűleg mindenképpen eltiltást vonz majd maga után. Amennyiben így lesz, az ő hiánya nagyon nagy hátrányt jelent majd, mert együtt él a játékkal, és meccs közben hatással tud lenni a csapatra. Akár a testbeszédével vagy a motivációjával, de akár taktikailag is tud változtatni a játék képén" – mondta Hajnal Tamás, az M4 Sport egyik szakértője, akivel egyetértett Boszik Péter korábbi szövetségi kapitány is. 

Marco Rossi pedig elmondta, semmi olyat nem tett, amivel kiérdemelte volna a büntetést.

"Mindenek előtt elnézést kérek, viszont véleményem szerint semmi olyat nem tettem, vagy mondtam, ami miatt rászolgáltam volna a kiállításra. Mindig, minden körülmények között tisztelem a játékvezetőket, egyetlen rossz szót nem szóltam rá, nem hagytam el a technikai zónát, csupán egy bedobást kérdeztem tőle, amiért elküldött a kispadtól. Teljesen érthetetlen a számomra, azért nem színházban vagyunk, ahol meg sem lehet szólalni..."