Társoldalunk:

Angliában köthet ki a PSG sztárjátékosa

2019.06.10. 16:32

Unai Emery, a Premier League-ben szereplő Arsenal vezetőedzője szeretné csapatához csábítani a PSG belga válogatott védőjét, Thomas Meuniert.

Belga sajtóértesülések szerint az Arsenal baszk mestere már felvette a kapcsolatot a 36-szoros belga válogatott játékossal, akivel 2016 és 2018 között dolgozott együtt a Paris Saint-Germainnél.

Meunier jelenlegi megállapodásából már csak egy év van hátra, a párizsi csapat pedig egyelőre nem ajánlott neki új szerződést, úgyhogy valószínűleg távoznia kell. Az ügynöke már új csapat után nézelődik a piacon, Emeryvel beszéltek is néhányszor, mert az Arsenalnál prioritást élvez, hogy igazoljon valakit a védelem jobb szélére" – idézi a Sky Sports Kristof Terreur-t, a belga Het Laatste Nieuws újságíróját.

Thomas Meunier a PSg egyik legmegbízhatóbb játékosaForrás: AFP/Charly Triballeau

A 27 éves játékos neve a Manchester Unitednál is felmerült, de Ole Gunnar Solskjaer csak kiegészítő emberként számolna a belgával, így kevés az esélye annak, hogy az Old Traffordra kerüljön.

„Az ügynöke egyébként találkozott az Everton képviselőivel is, de nem történt semmi konkrétum, úgyhogy egyelőre várnak. A PSG csak a megfelelő áron akarja eladni őt, ez olyan 20–25 millió font lehet" – tette hozzá Terreur.

Meunier az idei szezonban 32 meccsen 5 gólt szerzett, mellette pedig kiosztott 7 gólpasszt, ami egy jobb hátvédtől remek teljesítmény.