Társoldalunk:

Újabb elismerés Gulácsi Péternek

2019.06.11. 14:35

Újabb elismerést kapott Gulácsi Péter, aki a Kicker szakmagazin felmérése szerint is a német labdarúgó Bundesliga elmúlt szezonjának legjobb kapusa volt.

Az RB Leipzig magyar válogatott játékosát korábban a teljes Bundesliga-szezon legjobbjává is választották: 33 mérkőzés után 2.61-es átlaggal zárt, majd ő lett a kapus a futballisták szakszervezete által összeállított Bundesliga-álomcsapatban. 

Gulácsi Péter fantasztikus szezonon van túl - már ami az elismeréseket illetiForrás: MTI/EPA/Armando Babani

Most pedig újabb elismerést zsebelt be: a megkérdezett 250 élvonalbeli játékos 25,6 százaléka szavazott a magyar válogatott kapusra. A mezőnyjátékosok között Kai Havertz végzett az élen, 20,8 százalék voksolt a Leverkusen 20 éves középpályására, aki a dortmundi Marco Reust (20 százalék) előzte meg.

Az edzőknél Adi Hütter, a Frankfurt vezetőedzője (40,4 százalék) nyert, s ugyancsak az Eintracht lett az idény meglepetéscsapata (39,2 százalék). A szezon felfedezettje címet az angol Jadon Sancho (Dortmund, 30,4 százalék) érdemelte ki. A megkérdezettek a leginkább abban értettek egyet, hogy a világ legjobb edzője jelenleg a Liverpoollal Bajnokok Ligája-győztes német Jürgen Klopp (66 százalék).