Társoldalunk:

Tíz éve kötötték meg a futballvilág legjobb üzletét

2019.06.11. 16:59

Tíz évvel ezelőtt ezen a napon, azaz 2009. június 11-én mutatta be a Real Madrid a spanyol korona legújabb gyémántját, Cristiano Ronaldót.

A Manchester Unitedet hat szezon, többek között három bajnoki cím és egy Bajnokok Ligája-győzelem után elhagyó portugál akkor rekordnak számító 94 millió euróért költözött a spanyol fővárosba. Hat szezonra 11 millió euró éves fizetést garantált az új szerződése, a Real Madrid pedig szerény egymilliárd euróban rögzítette a kivásárlási árát. A bemutatásán szinte teltház, 80 ezer néző volt a Bernabéu-stadionban.

Ronaldo csak annyit ígért, hogy segít trófeákat nyerni a csapatnak, és ezt maradéktalanul be is tartotta. Aki a madridban töltött mind a kilenc idényében megosztotta vele az öltözőt, az most kétszeres spanyol bajnoknak, kétszeres kupa- és szuperkupa-győztesnek, valamint négyszeres  BL és kétszeres Európai Szuperkupa-győztesnek, valamint háromszoros klubvilágbajnoknak mondhatja magát. 

Madridi éveiben számtalan egyéb elismerés mellett nyert négy Aranylabdát, nála gyorsabban senki nem érte el a 100, a 150 és a 300 gólt a spanyol élvonalban (La Liga), ahogy a 34 mesterhármasa is ligarekordnak számít. Persze, hogy a Real Madrid történetének legjobb gólszerzője, 438 meccsen lőtt 450 góllal, ahogy a BL-ben sincs nála eredményesbb, most 126 találatnál jár, ezek közül 105-öt szerzett madridi színekben, és hatszor lett a sorozat gólkirálya (egyszer pedig még a MU játékosaként).

Ha pedig csak a nettó számlát nézzük, azaz vételárat, majd, hogy mennyiért adták el, még a keresett is rajta a Real Madrid, hiszen 94 millióért jött, 2018 nyarán pedig 99 millióért ment a Juventushoz.