Vágólapra másolva!
Míg Georges Leekensszel hazai pályán háromból háromszor (Kazahsztán, Skócia, Ausztrália) kikapott a magyar labdarúgó-válogatott, addig a belgát követő Marco Rossival egy hihetetlen sorozat kezdődött. Az olasz szakember eddigi öt Groupama Arénában lejátszott meccséből mindegyiket (Görögország, Észtország, Finnország, Horvátország, Wales) megnyerte nemzeti együttesünk. A válogatott középpályása, Nagy Ádám szerint épp Rossi jelenti a különbséget.

"Amit személy szerint érzek, hogy érkezett egy olyan szövetségi kapitány, akiben mi, játékosok megbízunk, de nemcsak benne, hanem az egész stábjában. Nagyon fontos, hogy egy olyan edző érkezett a saját stábjával, akivel mi, játékosok megtaláltuk a közös hangot. Abszolút tisztában van a magyar helyzettel, tudja, mennyire szükségünk van a taktikai munkára, akárcsak a lassú tolódásokra. Minden egyes alkalommal jól felkészülünk az ellenfélből. Ezek nagyon nüánsznyi dolgok, de összességében ezek adják azt a kerek, egész dolgot, ami egy győzelemmel ér fel" – nyilatkozta a Bolognában légióskodó Nagy Ádám a Digi Sport híradójának.

A Rossi-válogatott az Eb-selejtező-sorozatban a szlovákok elleni 2-0-s idegenbeli vereség után Budapesten legyőzte a vb-ezüstérmes Horvátországot, majd idegenben Azerbajdzsánt, kedden pedig jött az újabb hazai siker az Eb-elődöntős walesi együttes ellen.

A mostani ötmeccses hazai győzelmi szériára 12 éve nem volt példa.

"Ezek a győzelmek és a jelenlegi csoportelsőség adnak nekünk egy kellő adrenalinfröccsöt, de magabiztosságot is kell árasztanunk ezek után. Utazunk a walesi és a horvát csapathoz, nyilván ott is a győzelemért kell pályára lépnünk. A soron következő meccs az itthoni, szlovákok elleni lesz, mindent meg kell tennünk, hogy behúzzuk" – mondta Nagy Ádám.