Átlagos labdarúgóklubnál több lesz a DVTK az ügyvezető szerint

Diósgyőr, DVTK
Vágólapra másolva!
Átlagos labdarúgóklubnál több lesz a jövőben a Diósgyőr, méghozzá a régióból származó kiemelkedő tehetségek felemelésével - ezt ígéri egyebek mellett a DVTK ügyvezetője. Sántha Gergely a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt arról, miért volt fontos számukra az elmúlt szezonban, hogy még a bennmaradásról döntő meccsen is teszteljék a saját nevelésű fiatalokat. 

„Az idén sem kísérleteztünk, hanem igencsak határozottan letettük a voksunkat az olyan működési modell mellett, amely révén a DVTK több lesz, mint egy átlagos labdarúgóklub" – mondta Sántha Gergely a Nemzeti Sportnak.

"Azt persze elmondhatom, hogy főleg

Az Újpesttől és a Fraditól kapott gólok mindenkinek fájtak, a szurkolóink viszont a legnehezebb pillanatokban is állták a sarat, a lila-fehérek elleni bajnoki záró mérkőzésen valamivel több mint tizenkétezren voltak kint a stadionban, amiért csak köszönettel tartozunk."

Nem futballcsapat, hanem sportcsalád Forrás: Dvtk.eu

A bajnokságot lezáró, Újpest elleni győzelem másik fontos momentuma volt, hogy az ifikorú tehetség, Korbély Kristóf is gólt szerzett, és – ahogy az ügyvezető fogalmazott – ez volt az a pillanat, amely mindenkit meggyőzhetett arról, hogy nem volt hiábavaló bizalommal lenni a szakmai irányvonal mellett.

„Az egységes arculat kialakítása, a »brandépítés« az íróasztal mellett jól hangzó tétel, divatja is van mostanság az ilyesféle szavaknak, de

az, hogy gyakorlatilag is értéket teremthessünk, elképzelhetetlen a klubhoz, a DVTK családhoz kötődő, a régióból kiemelkedő tehetségek nélkül.

A menedzsment elképzelései mellett a tulajdonos mindvégig kitartott, s miután a klubépítést a kormányzat is támogatta, sőt a DVTK nagy vidéki egyesületi státusza mellé állt, nekünk kötelező is volt bíznunk és hinnünk abban, hogy a többi kiemelkedő teljesítményt elérő diósgyőri szakosztály mellett a DVTK futballcsapata a pályán képes lesz bizonyítani."

Sántha beszélt arról is, miért fontos, hogy már nemcsak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, hanem Hevesben és Nógrádban is keresik, kutatják és képezik a tehetségeket.

„A klubnál a fő csapásirány a klubhagyomány és az egyesületi integráció erősítése, valamint a minél sikeresebb utánpótlás-nevelés. Kétezer-hatszáz igazolt sportolónk van, ez azt jelenti, hogy a klubnak van jövője is, hogy

a DVTK 2019-ben már nem egy futballcsapat, hanem az ország egyik legnagyobb sportcsaládja."

Az interjú teljes egészében a Nemzeti Sport oldalán olvasható.