Vágólapra másolva!
Paul Pogba, a Manchester United világbajnok francia középpályása kijelentette, hogy távozni szeretne.

A 26 éves középpályást a Manchester United 2016 nyarán klubrekordot jelentő 105 millió euróért vásárolta meg a Juventustól – attól a klubtól, amelyhez 2012-ben ingyen igazolt, szintén Manchesterből.

Első szezonjában megnyerte az Európa-ligát, az Ajax elleni döntőben gólt is lőtt. A folytatás azonban felemásra sikeredett, ugyanis folyamatosan harcban állt José Mourinhóval. Miután tavaly decemberben kirúgták a portugál trénert, Pogba valósággal megtáltosodott Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt. 16 góllal és 11 gólpasszal zárta a szezont, és bekerült a Premier League álomcsapatába is.

Paul Pogba legnagyobb nyári távozója Forrás: AFP/Paul Ellis

Azonban a Manchester United csak a hatodik helyen végzett a Premier League-ben, így jövőre nem indulhat a Bajnokok Ligájában, ez pedig a Real Madriddal összeboronált Pogbát is elgondolkodtatta. A világbajnok középpályás jelenleg az Adidast népszerűsíti egy ázsiai túrán, állítólag az őt kérdező japán riportereknek arról beszélt, hogy távozni szeretne klubjától.

„Sok mindent meg kell beszélni, és átgondolni is. Három évet töltöttem el Manchesterben, és

– mondta Paul Pogba, aki 142 mérkőzésen 31 gólt szerzett a Manchester Unitedban, 2017-ben pedig Ligakupát és Európa-ligát nyert a csapattal.

Pogba átigazolása már hónapok óta téma a sportsajtóban. A világbajnok középpályását legtöbbször a Real Madriddal hozták hírbe, de a Paris Saint-Germainnél is szóba került a leigazolása. Legutóbb pedig az a hír járta, hogy a Juventus szívesen visszavásárolná a Manchester Unitedtól.

Pogba kijelentése után Mino Raiola kezdheti dörzsölni a tenyerét. A minden hájjal megkent játékosügynök markát 30 millió euró ütötte, amikor ügyfelét eladta a Manchester Unitednak. Most minden bizonnyal hasonló nagyságrendű jutalékban részesülne, ha ügyfelének sikerülne leakasztania egy újabb zsíros szerződést.

Újra akcióba léphet az átigazolási piac legnagyobb ragadozója

A Nemzetközi Sportdöntő-bíróásg felfüggesztette a Mino Raiolára kiszabott három hónapos eltiltást. Ami azt jelenti, hogy a labdarúgás egyik legbefolyásosabb embere, egyben a sportág első számú játékosügynöke újra játékra jelentkezhet, éppen akkor, amikor felpörög az átigazolási piac.