Vágólapra másolva!
A bolgár Ludogorec Razgrad ellen hazai pályán kezdi meg a szereplést a Ferencváros a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

A razgradi „sasok" tíz éve jutottak fel történetük során először a bolgár első osztályba, és az utóbbi nyolc évben egy gárda sem tudta megelőzni őket a bajnoki aranyért folyó versenyben. Komoly európai tapasztalat van a hátuk mögött, hiszen 2013-ban bejutottak az El legjobb tizenhat csapata közé, illetve az elmúlt öt évben kétszer szerepeltek a BL csoportkörében.

A bolgárok már három játékossal erősítették meg keretüket júniusban, Mavis Tchibota és Dan Biton az izraeli élvonalból érkeztek, a PSG-ben nevelkedett Jordan Ikokót pedig a Guingampból szerződtették, írja hivatalos honlapján a Ferencváros.

A párharc vesztese az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában folytathatja nemzetközi kupaszereplését.

A Ludogorec Razgrad nyolcszoros bolgár bajnok, 2012 óta megszakítás nélkül aranyérmes. Az együttes a BL 2014/15-ös kiírásában csoportkörös volt, ott 4 pontot szerzett és a Real Madrid, a Basel, valamint a Liverpool mögött negyedik, utolsó lett a B jelű négyesben. A 2016/17-es idényben szintén BL-csoportkörös volt, akkor 3 döntetlennel három pontot szerzett, és a harmadik helyen végzett az Arsenal és a Paris Saint-Germain mögött, a Basel előtt.

A bolgár csapat az elmúlt két kiírásban az Európa-liga csoportkörében szerepelt.

Tavaly a Vidi a BL-selejtező második fordulójában búcsúztatta a bolgár gárdát: az idegenbeli 0-0-s döntetlent követően a felcsúti visszavágón 1-0-ra győztek Pátkai Mátéék.

A 30-szoros magyar bajnok zöld-fehér csapat az első csoportban várta a sorsolást, ahol nem volt kiemelt, így azt már hétfőn tudni lehetett, hogy az Asztana (kazah), Ludogorec Razgrad (bolgár), Crvena zvezda (szerb), Shkëndija (északmacedón), AIK (svéd) ötösből kap ellenfelet. A nem kiemelt csapatok között a Fradin kívül még a litván Sūduva, a román CFR Cluj, az észt Nõmme Kalju és az örmény Ararat-Armenia FC volt még érintett.

A további párosítások: Nõmme Kalju–Shkëndija, Südava–Crvena zvezda, Ararat-Armenia–AIK, FK Asztana–CFR Cluj.

A párharcok első mérkőzését július 9-10-én, a visszavágókat július 16-17-én rendezik, és bár a sorsolás pillanatában még úgy tűnt, idegenben kezd a Fradi, az UEFA később egy hibára hivatkozva módosította az eredeti felállást, így a Groupama Arénában lesz az első meccs

A főtáblás részvételért a Ferencvárosnak négy ellenfelet kell búcsúztatnia.