Társoldalunk:

Az angol szövetség sportfogadás miatt büntette meg az MU-legendát

2019.06.19. 16:16

A sportfogadási szabályok megsértéséért 8000 fontos (2,9 millió forint) pénzbüntetésre ítélte az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) Paul Scholest, a Manchester United korábbi középpályását, aki elismerte vétkességét.

A 44 esztendős, 66-szoros angol válogatott sportolóról kiderült, hogy 2015 augusztusa és 2019 januárja között 140 fogadást helyezett el különböző mérkőzésekre, ennek az időszaknak egy részében viszont igazgató volt az akkor ötödosztályú Salford Citynél. Angliában szigorú szabályok vonatkoznak a futballistákra, valamint a kluboknál dolgozó hivatalos személyekre, számukra tiltott bármilyen fogadás bármilyen meccsre.

Scholes elfogadta az FA büntetését, közleményben bocsánatot kért tettéért, elismerte, hogy hibázott, de jelezte, nem állt szándékában a szabályok ellen véteni. Tévedtem, amikor azt hittem, hogy ha semmilyen személyes kapcsolódási pontom nincs azokhoz a mérkőzésekhez, amelyekre fogadok, akkor ebből nem is lehet probléma. Most viszont megértettem, hogy ez nem így működik, és tudom, előzetesen kellett volna lépéseket tennem ennek az ellenőrzésére" - írta Scholes, aki 11-szer nyert Premier League-et, háromszor FA Kupát, kétszer Bajnokok Ligáját a Manchester Uniteddel mielőtt 2013-ban visszavonult.

Scholes márciusban 31 napot töltött a negyedosztályú Oldham Athletic labdarúgócsapatának a vezetőedzői posztján, majd lemondott.