Három gólt és egy biztos győzelmet vettek el a braziloktól a Copa Américán

Partida entre Brasil e Venezuela válida pela segunda rodada do Grupo A da Copa América
Salvador (Bahia), 18/06/2019 - Copa América / Brasil x Venezuela - O jogador Firmino do Brasil durante partida contra a Venezuela em jogo válido pela segunda rodada do Grupo A da Copa América, na Arena Fonte Nova em Salvador, na noite desta terça-feira, 18. (Foto: Ricardo Botelho/Brazil Photo Press)
Vágólapra másolva!
A brazil labdarúgó-válogatott rendhagyó körülmények között játszott gólnélküli döntetlent Venezuela ellen a Copa América csoportkörének második fordulójában. Az A csoport másik mérkőzésén Peru hátrányból fordítva győzte le Bolíviát 3-1-re.

A hazai pályán játszó brazil válogatott egyértelmű esélyes volt a kontinens talán leggyengébb csapata elleni találkozón, amit részben meg is mutatott, részben pedig nem. Megmutatott, mert három gólt is lőtt, ugyanakkor a vendégek kapusának, Wuiker Farineznek egyetlen komoly védést kellett bemutatnia a 90 perc során. Az, hogy a brazilok mégsem győztek, mégsem csak az ő hibájuk, a chilei Julio Bascunan játékvezető ugyanis három gólt is elvett tőlük, kettőt videózás után.

Az első félidő közepén Roberto Firmino gólját érvénytelenítette a bíró, mondván szabálytalanság előzte meg a találatot. Egy óra elteltével újabb gólt lőttek a brazilok, ezúttal Gabriel Jesus volt eredményes, a VAR-helyiségből azonban jeleztek a bírónak, aki a visszanézést követően úgy ítélte meg, hogy Firmino lesen volt a találat pillanatában.

A hajrában, a 84. percben Philippe Coutinho is betalálta, de a VAR ezúttal is közbeszólt, és a játékvezető ezt a gólt is érvénytelenítette.

A nem túl megértő közönség ezek után enyhe füttyszóval kísérte az öltözőbe a brazil csapatot, miután, ahogy fentebb írtuk, az érvénytelenített gólokon kívül – amiből a három azért nem kevés – nem igazán tették próbára a venezuelai kapus tudását.

Az A csoport másik mérkőzésén Peru hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte Bolíviát, így a brazilokhoz hasonlóan most már Jefferson Farfánéknak is 4 pontjuk van, Venezuelának két 0-0-s döntetlennel 2, míg Bolíviának 0 pontja van.

A csoportkör második fordulójára kanyarodva egyre kínosabb látni, hogy milyen kevéssé érdekli a brazilokat a Copa. A legtöbb mérkőzésen bántóan üresek a lelátók, de ezúttal az 50 ezres bahíai Fonte Nova Arénában is üresen maradt tízezer szék, ahová aligha csak venezuelai drukkereket vártak.