Vágólapra másolva!
Az AC Milan körüli pénzügyi botrány miatt nem biztos, hogy az AS Roma lesz a Debrecen-Kukesi Európa-liga-párharc továbbjutójának az ellenfele. A Milan egyezkedik az UEFA-val, hogy idén nem indulna el a nemzetközi kupában, hogy rendezni tudja a pénzügyi helyzetét. Ha a milánóiak végül visszalépnek, akkor a Roma venné át a helyüket az Európa-liga csoportkörében, és a Torino selejtezhetne a nemzetközi kupában való szereplésért.

A keddi sorsoláson kiderült, hogy a magyar bajnoki bronzérmes DVSC a Kukesi csapata ellen játszik az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában. Szerdán azt is kisorsolták, hogy amennyiben továbbjut az albán együttessel szemben a Loki, úgy az AS Roma vár Herczeg András csapatára a következő körben.

Az UEFA szeretné, hogy a következő szezonban a Milan rendezze költségvetését és a pénzügyi fair play megsértése miatt fennálló helyzetét. A milánóiak vezetősége és az UEFA közel áll egy olyan egyezséghez, amely értelmében az AC Milan nem indul a következő szezonban az Európa-ligában.

Ha nem a Roma, akkor a Torino érkezhet Debrecenbe a Kukesi kiejtése esetében Forrás: dvsc

Abban az esetben, ha a Milan nem nevez be a második számú európai kupába, akkor az AS Roma automatikusan a csoportkörbe kerül. Ha létrejön ez a forgatókönyv,

akkor a selejtezőben a Torino indulhatna a Roma helyén – adott esetben pedig ők készülhetnének a DVSC-Kukesi kettős valamelyike ellen.

A következő napokban végleges döntés születik az ügyben. (forrás)