Szívrohamot kapott egy focista az Afrika-kupán

fbl Horizontal
South Africa's S'fuso Hlanti (L) and Thulani Hlatswayo (C) vies for the ball with Nigeria's Samuel Kalu during the African Cup of Nations qualifier match between South Africa and Nigeria on November 17, 2018 at Soccer City Stadium in Johannesburg, South Africa. (Photo by PHILL MAGAKOE / AFP)
Vágólapra másolva!
Szívrohamot kapott a nigériai válogatott edzésén a csapat támadója, Samuel Kalu.

A hírről egy egyiptomi edző, a korábban az Al-Ahli csapatát is irányító Ahmed Essam Twitter-bejegyzése alapján számolt be a futballista klubjának, a francia élvonalban szereplő Girondins Bordeaux-nak az egyik szurkolói oldala.

Eszerint a szombati Burundi elleni mérkőzésre készülő nigériai válogatott alexandriai edzésén történt az eset, Kalut pedig azonnal kórházba szállították. Egyelőre nem tudni, hogy milyen állapotban van.

Samuel Kalu (17) egy Dél-Afrika elleni Afrika-kupa selejtezőn 2018 novemberében Forrás: AFP/Phill Magakoe

Az Afrika-kupát eddig hagyományosan télen rendezték, idén azonban, hogy ne "zavarjon be" a rengeteg afrikai játékost foglalkoztató európai klubok versenynaptárába, átették a tornát júniusra. Csakhogy az egyiptomi nyárban a hőség a páratartalom együttesen szinte elviselhetetlen, és már korábban is hallani lehetett olyan félelmeket, hogy ez veszélyes lehet a játékosok egészségére.