Vágólapra másolva!
Péntek éjszaka a végső győzelemre is esélyes uruguayi labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Japánnal a Copa Amércia C-csoportjának második fordulójában.

A dél-amerikai csapat elképesztő iramban kezdte a meccset, Luis Suárez már az első percben vezetést szerezhetett volna, de a félpályás lövése néhány centivel elkerülte a kaput.

A 3. percben már a japánoknak is volt helyzete, de Okazaki Sindzsi nyolc méterről kapu mellé lőtt. A 14. percben ismét Suárez veszélyeztetett, de a kapus kezébe fejelt Cavani tökéletes beadása után.

Miyoshi Koji gyönyörű góljával szereztek vezetést a Japánok Forrás: AGIF/Guilherme Hahn/AGIF/Guilherme Hahn

A 25. percben gyönyörű góllal szereztek vezetést a japánok.

Miyoshi Koji futott el a jobb oldalon, egy testcsellel becsapta Diego Laxaltot, majd éles szögből a rövid felsőbe lőtt. Egy perccel később megfogyatkozhattak volna az uruguayiak, amikor egy labdavesztés után Diego Godín utolsó emberként felöklelte a ziccerben kilépő Okazakit, de a játékvezető még csak szabadrúgást sem fújt. A 29. percben viszont tizenegyest kaptak a dél-amerikaiak. Cavani lábára Naomicsi Ueda tartott rá, a bíró először továbbengedte az esetet, de a videobíró jelzésére befújta a tizenegyest, amit Suárez értékesített.

Luis Suárez bombaformában játszik a Copán Forrás: AFP/Carl De Souza

A fordulás után ismét a japánok kerültek előnybe.

Az 59. percben Okazaki rossz beadását Muslera ütötte rossz helyre, a kipattanóra érkező Miyoshi pedig közelről a hálóba lőtt. A folytatásban az uruguayiak mentek az egyenlítésért, Suárez minden szögből tüzelt, de csak nem akart megszületni a második gólja. A 65. percben aztán Nicolas Lodeiro szögletét Jose Gimenez csúsztatta a kapu bal oldalába. A folytatásban már a dél-amerikaiak irányítottak, a 80. percben Suárez még egy kapufát is fejelt, de az eredmény már nem változott.

Uruguay négy pontjával továbbra is vezeti a C-csoportot, Japán egy ponttal a harmadik helyen áll.

Copa América, C-csoport, 2. forduló
Uruguay-Japán 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Suárez (32. – 11-esből), Gimenez (65.), ill. Miyoshi (25., 59.)