Társoldalunk:

Dárdai: Berlinben és Zamárdiban is rendbe tettem a kertet

2019.06.23. 10:32

A PMSC Öregfiúk Egyesület szombaton emléknapot tartott a 2017. december 8-án elhunyt idősebb Dárdai Pál tiszteletére. A Pécsen rendezett gálamérkőzésen pályára lépett fia, Dárdai Pál is, aki az NSO tv-nek beszélt arról, hogy mivel telnek a napjai, amióta nem ő a Bundesligában szereplő Hertha BSC edzője. A korábbi szövetségi kapitány rengeteg ajánlatot kapott, de még nem érzi magában a kellő tüzet a visszatéréshez.

A Hertha BSC kispadjáról az idény végén távozott Dárdai Pál Zamárdiból érkezett a mérkőzésre, a nyár nagy részét ugyanis az ottani nyaralójukban tölti a családjával.

„Most már többet alszom, nem kelek fel hat harminckor automatikusan, kezdek abba a fizikai állapotba kerülni, ami jólesik. Nem kell szenvedni, nem kell azon gondolkodni, mi és hogyan lesz. Minden frankó!” – mondta Dárdai Pál, aki korábban arról beszélt a Nemzeti Sportnak, hogy nem történik semmi különös az után, hogy már nem ő irányítja a Hertha BSC-t. Úgy fogalmazott, én leszek a hétköznapi Pali. 

Dárdai Pál egyelőre élvezi a pihenést és a gyerekneveléstForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jens Buttner

„Berlinben és Zamárdiban is rendbe tettem a kertet, teljesen jól csinálom a dolgaimat. Amit meg nem tudok megcsinálni, azt a feleségem, Mónika kijavítja. Amit a gyerekek szétvágnak, azt ketten takarítjuk el, most legalább megbecsülöm, milyen fontos volt, amikor mindezt egyedül rendezte el.

Dárdai elmondta, komoly ajánlata akadt bőven a Bundesligából és más külföldi bajnokságokból is, de mindenkinek megmondta, hogy most pihenni akar.

„Amikor megint tűz lesz a szememben, amikor belenézek a játékos szemébe, azt mondom neki, hogy ezt megcsináljuk, és ő ezt elhiszi, átérzi, akkor kell újra edzősködnöm. Most nem, kicsit elfáradtam, jólesik a pihenés, elvagyok.”

Bár a tévét vagy már három hete nem kapcsolta be, és a telefonját is csak ritkán nézi, a csoportját vezető magyar labdarúgó-válogatott Eb-selejtező-mérkőzéseit természetesen figyelemmel követte.

„Mindkét hazai meccset élőben néztem meg. Jó taktikával játszanak, hozzák a maximumot. A szlovákok elleni hazai meccs fogja eldönteni a sorsunkat. A Groupama Arénában, a pozitív magyar szurkolói kultúrával nagy sanszunk van kijutni az Európa-bajnokságra. A srácok a nyári szünet alatt most fel tudnak tankolni, úgyhogy minden pozitív” – tette hozzá Dárdai Pál, aki mostanában leginkább a pecázásra koncentrál. Az idei rekordja egy háromkilós ponty volt.