Társoldalunk:

Meglepő fordulat: Buffon az angol másodosztályba igazolhat

2019.06.24. 08:05

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Leeds Unitedben folytathatja a francia PSG-től távozó Gianluigi Buffon.

A kapus nemrég még arról beszélt, hogy szünetet tarthat a pályafutásában a sok ajánlat ellenére, ám olasz lapértesülés szerint most fordulat állt be az ügyben, ugyanis a Leeds United is beszállt a versenybe, az angol kihívás pedig érdekelheti a rutinos kapust is. 

Gianluigi Buffon a Leeds Unitedhez igazolhatForrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

A Corriere della Sera úgy tudja, az angol csapat már megtette az első lépéseket a kapus megszerzése felé, Buffon pedig nem zárkózik el a lehetőségtől. A Paris Saint-Germaintől távozó 41 éves focistát az FC Barcelona, az FC Porto, a Lazio, és a Parma is szívesen látná.

„Hasonló a helyzetem, mint tavaly nyáron volt. Nyugodt lehetek jelenleg. Akár két hét múlva is pont kerülhet az ügy végére, de lehet csak egy évvel később. Sok megkeresésem van, de ha nem találok olyan kihívást, amely tetszik, akkor hónapokat pihenek" – mondta korábban Buffon, aki a Leeds Unitednél megtalálhatja a várt kihívást is.