Neymar megüzente Barcelonába, visszamegy-e

Square Horizontal
Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (C) celebrates with Barcelona's Brazilian forward Neymar (L) and Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi after scoring a goal during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) semmi-finals first leg football match FC Barcelona vs Valencia CF at Camp Nou stadium in Barcelona on February 3, 2016. AFP PHOTO / LLUIS GENE (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mundo Deportivo értesülései szerint az FC Barcelona hivatalosan is felvette a kapcsolatot a Paris Saint-Germainnel Neymar visszaigazolása kapcsán. A világ legdrágább játékosa már üzent is korábbi csapattársainak, és úgy tűnik, kész komoly áldozatokat hozni azért, hogy újra gránátvörös-kékbe öltözhessen.

A brazil támadó már rég megbánta, hogy 2017 nyarán a Paris Saint-Germainhez igazolt. Az elmúlt két évben, amikor módja volt rá, „hazarepült” Barcelonába, ráadásul remek kapcsolatot ápol Luis Suárezzel és Lionel Messivel, akikkel közös WhatsApp-csoportja van.

Neymart azonban nem mindenki fogadná tárt karokkal.

A vezetőség több tagja sem támogatja a brazil sztár visszaigazolását. A 27 éves játékos azonban szeretne bizonyítani, így kész arra, hogy engedjen az évi 36 millió eurós keresetéből, és elfogadja a 22 milliót, ami pontosan annyi, mint a két évvel ezelőtti barcelonai bére.

Az MSN (Messi-Suárez-Neymar) a futballtörténelem egyik legrettegettebb csatársora volt Forrás: Picture-Alliance/AFP/S.Lau

Ezen kívül vissza kell vonnia a Barca ellen benyújtott keresetet, amelyben egy korábbi 26 millió eurós aláírási bónuszt követel. Neymar 2016-ban megújította, egyben 2021-ig meghosszabbította a szerződését a katalánoknál. A szerződésében az szerepel, hogy amennyiben 2017. július 31-én még a klub játékosa, úgy megilleti ez a bizonyos 26 millió euró, és miután csak 2017. augusztus 3-án írt alá a PSG-hez, jár neki a pénz.

A Barca jogászai szerint azonban egyrészt már jóval a július 31. előtt nyilvánvaló volt, hogy el fogja hagyni a klubot, így joggal feltételezhető, hogy nem éppen jóhiszeműen járt el, amikor a határidő lejárta után három nappal váltott klubot.

Jelen állás szerint Neymar a kereset visszavonását is megteszi, ha ezen múlik a visszatérése. Állítólag WhatsAppon már annyit üzent is Messinek és Suáreznek, hogy: nyugi, jövök!

Neymar 2013 és 2017 között 186 meccset játszott Barcelonában, 105 gólt szerzett, 76 gólpasszt adott, nyert egy BL-t, két bajnoki címet és három Király-kupát.